Amerika vs China

Ripple bestuurslid gelooft dat de Verenigde Staten zijn leiderschap dreigt te verliezen aan China

Chris Larsen, de uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Ripple, gaf aan dat de VS de groei van crypto-activa, behalve Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), onderdrukt. Dit zei hij tijdens de LA Blockchain Summit die tussen 6-7 oktober gehouden werd.

Tijdens de bijeenkomst maakte de medeoprichter van Ripple zich zorgen dat de VS haar positie aan het roer van het wereldwijde financiële systeem dreigt te verliezen aan China. Hij zei het volgende:

“Helaas denk ik gewoon dat de VS een hopeloze achterstand oploopt bij het ontwikkelen van wat de volgende generatie van het wereldwijde financiële systeem gaat worden. We hebben ons in deze ongelooflijk gelukkige positie bevonden waarin de VS de rentmeester was van het mondiale systeem. We zijn ongeveer 20% van het wereldwijde BBP, maar de dollar maakt 80% van alle transacties uit, waarschijnlijk zelfs meer dan dat.”

Daarnaast zei Larsen dat de Verenigde Staten moet erkennen dat het in een koude technische oorlog met China zit, waarbij de economische gigant miljarden dollars investeert in de technische industrie.

“Dat gaat over het hele spectrum: communicatie, surveillance, big data, AI, maar ook blockchain en digitale activa. De reden hiervoor is dat China heeft ingezien dat deze technologieën de sleutel zijn tot wie het financiële systeem van de volgende generatie gaat beheersen.

We weten allemaal dat het financiële systeem dat we vandaag hebben, aan het kraken is. Het is oud. Het is uit de jaren 70. Snel en corresponderend bankieren zal niet het systeem zijn waar we de komende twee decennia mee zullen leven – veel te traag en foutgevoelig, daarnaast is het te gesloten en te duur.

China staat te popelen om degene te zijn die dit volgende systeem ontwerpt. Ze hebben 1,4 biljoen dollar uitgetrokken voor een verscheidenheid aan technologieën en blockchain staat bovenaan hun lijst.”

Hij ging verder met aangeven dat de Verenigde Staten de ontwikkeling van deze technologie tegenhoudt, waardoor het China in het zadel aan het helpen is:

“Ik moet het gewoon zeggen, in de VS, alles wat met blockchain en digitale valuta te maken heeft, begint en eindigt met de SEC. In plaats van Amerikaanse innovatie aan te moedigen om bij te blijven, hebben ze het tegenovergestelde gedaan.”

Hij sloot af met:

“We zullen hierin moeten veranderen, anders verliezen we ons leiderschap en rentmeesterschap van het wereldwijde financiële systeem. Dat zou een tragedie zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN