Bitcoin

1.050 BTC ($11,37 miljoen) uit Satoshi-tijdperk verplaatst

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is in de Bitcoin-wereld altijd interessant nieuws als er BTC vanuit het Satoshi-tijdperk verplaatst wordt. Zo plaatsten wij eerder deze maand nog een artikel over het feit dat er 50 Bitcoins veplaatst werden die in 2010 gemined waren.

Deze ‘oude’ Bitcoins staan ​​bekend als munten uit het ‘Satoshi-tijdperk’ omdat ze werden gemined rond de tijd dat de anonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, nog steeds actief was op Bitcoin-forums en deelnam aan de ontwikkeling van Bitcoin. Nakamoto was voor het laatst actief op zijn vaste forum, Bitcointalk, op 13 december 2010. Alle munten die voor die tijd gemined zijn worden vaak in verband gebracht met Satoshi Nakamoto.

Hoewel de 50 BTC van afgelopen week natuurlijk weer ‘big news’ was, heeft er nu een nog grotere verplaatsing van Bitcoin plaatsgevonden. Het is namelijk duidelijk geworden dat iemand minstens 1.000 BTC verplaatst die inactief waren sinds ze in 2010 werden gedolven.

Twintig blokken met een Coinbase-beloning werden uitgegeven op 11 oktober, toont het onchain-gegevensplatform BTCparser.com, met in totaal 1.000 BTC in blok 652.204. Dit werd gevolgd door nog eens 50 BTC in blok 652.229, waardoor een totaal van 1.050 BTC werd verplaatst.

De verplaatste BTC was in oktober 2010 in totaal $95 waard, maar vandaag de dag is het totale bedrag ongeveer $11,37 miljoen. Dit betekent een stijging van bijna 12 miljoen procent.

Oudere Bitcoins ontwaken

Omdat er in die tijd weinig mensen betrokken waren bij het minen van Bitcoin, wordt er vaak bij zo’n transactie gespeculeerd over wie de eigenaar zou kunnen zijn van de verplaatste Bitcoin. Dit is ook nu het geval.

Kirill K, een handelaar in cryptovaluta, lijkt de eerste te zijn die deze gebeurtenis heeft gemeld en zegt dat “nog eens 20 Bitcoin-wallets die in 2010 zijn gedolven, zijn ontwaakt.”

Volgens K’s analyse hebben de “twee grote ontwakeningen van oudere Bitcoins”, op 11 maart (vóór de grote beurscrash) en deze op 11 oktober allebei dezelfde eigenaar. Zijn argumenten zijn dat: beide werden gedaan op de 11e dag van een maand; BTC 1.000 werden overgedragen; BTC werd verzameld op een P2SH-adres; vervolgens werd het opgesplitst over meerdere BECH32-adressen; en er was een portemonnee die beide keren BTC 200 ontving.

Hans Hauge, hoofd kwantitatieve strategie bij Ikigai Asset Management, gaf commentaar op het bericht van Kirill K en voerde aan dat dit waarschijnlijk een oude miner is die munten overzet naar het nieuwere Bech32-formaat, het oorspronkelijke SegWit-adres (Segregated Witness). En hoewel, naar de mening van Hauge, oude miners voorzichtig moeten zijn met overschrijvingen om “de markt niet te laten schrikken”, zou het verplaatsen van $11 miljoen “naar een spotmarkt, die elke dag miljarden verwerkt, de naald niet veel in beide richtingen moeten bewegen.”

Hij ging verder met:

“Als deze man net van plan was om deze munten op een beurs te dumpen, waarom zou hij zich dan druk maken over het nieuwe adresformaat en de brokgrootte? Het is alsof hij zijn kluis organiseert.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN