Bitcoin (BTC)

KISS or Death: Bitcoin op weg naar 25K

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we Nostradamus bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Mensen die ons al een tijdje volgen weten dat we graag willen dat iedereen kan traden in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Wat belangrijk is, is dat je begint met indicatoren waar je meteen kan lezen of iets waar is of niet. Zelf aannames doen, proberen we te voorkomen. Waar wij voor kiezen is de Keep Indicators Simple Search (KISS) ? 

Als we deze aanzetten en niet direct een duidelijk beeld voor een entry zien, gaan we direct door naar de volgende. Traden is niet zo moeilijk, iedereen kan het leren. Zie ons artikel over prooi of jager, zonder je eigen profiel te kennen kan je niet traden en zal je in deze Crypto Jungle zeker de prooi zijn.

We gaan niet in op de details van deze indicatoren, maar welke indicatoren bedoelen we dan:

 • 50 SMA
 • 100 SMA
 • 200 SMA
 • 8 EMA
 • 21 EMA
 • 100 EMA
  Fibonacci

En onze absolute favoriet: Ichimoku Cloud!

Wij zijn ervan overtuigd dat deze indicatoren door iedereen gelezen kunnen worden en voor meer dan 90% bepalend zijn voor je trade. We snappen dat moeilijke patronen interessant lijken, maar zelfs de best presterende candle scoort maar 51%. Dit is niet genoeg om in profit te blijven. Herken je dit, neem dan de moeite om te investeren in jezelf en volg een cursus Het levert vaak direct geld op.

Bitcoin op weg naar 25K

Wij geloven er in dat je traden vooral simpel moet houden, niet op zoek moet gaan naar figuren die je wat vertellen, maar gewoon een paar KISS indicatoren. Wat bedoelen we daarmee, indicatoren die je niet verkeerd kan uitleggen; ze zijn zo of niet.

Voor ons is de meest krachtige indicator de Ichomoku cloud. Je kunt hem in Tradingview aanzetten en de eerste keer dien je de juiste waarden moeten wijzigen voor crypto. Dit is namelijk anders dan voor reguliere Stock exchanges.

Ichimoku, wat vertelt het ons?

Allereerst de cloud zelf. Als een koers onder de cloud is zal hij over het algemeen harder kunnen dalen. Omgekeerd is het zo dat als een cryptocurrency coin boven de cloud komt, hij harder zal stijgen. De lijnen van de cloud zijn ook gelijk weerstandslijnen, daar hoef je dus niet naar op zoek en zie je meteen.

Verder zijn er twee lijnen: Conversion line, die veelal blauw is, en de base line, die veelal rood is. Als de Conversion lijn boven de base line is, is de coin bullish, andersom bearish. Allemaal informatie die we direct zien en het enige wat we moeten doen is deze indicator aanzetten op Tradingview. Dit werkt op elk timeframe, maar over het algemeen geldt dat hoe hoger het timeframe is, hoe betrouwbaarder de waarnemingen zijn (dus de daily is betrouwbaarder dan de 4-uur).

Fibonacci een Italiaanse kunstenaar?

Het lijkt er bijna op, maar dit is ons tweede instrument waar we mogelijke levels/weerstanden mee zichtbaar maken. Zo makkelijk en zoveel accuraatheid. Gewoon op het onderste en bovenste punt van je chart zetten, dus waar de koers de hoogste prijs heeft en waar de koers laagste prijs heeft.

De laatste is 8/21 EMA

Er zijn veel verschillende soorten moving averages die door traders  worden gebruikt in daghandel, swing trading en ook in langere-termijn setups. We gaan vandaag in op de Exponential Moving Average kortweg EMA.

De Exponential Moving Average (EMA)

EMA’s hebben veel overeenkomsten met SMA’s omdat ze een technische analyse bieden op basis van prijsschommelingen uit het verleden. De EMA’s hebben echter invloed op korte termijn gemiddelden en geven voor ons op korte termijn inzicht in een mogelijke koers verandering.

Hoe gebruik je Moving Averages

Deze indicator is ook zeer simpel te lezen. Nostradamus kiest bij Cryptotraden voor EMA 8 en EMA 21. Als de EMA 8 boven de EMA 21 staat zijn we bullish, staat de 21 ema boven de 8 ema dan zijn we bearish.

Nu de combinatie

 • Ichimoku 
 • Fibonacci
 • 8/21 ema 

Deze drie pijlers geven je bijna alle informatie die je nodig hebt. In de komende weken zullen we charts bekijken om te laten zien wat je met deze informatie kan doen.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview BTC-USD | 10.10.2020 | Nostradamus | 2 Days |

Conclusie

De mensen die ons volgen weten dat we deze chart al weken in de gaten houden. Daar waar heel de markt bearish werd, hielden wij vast aan onze KISS indicatoren en die zijn bullish. We komen bijna bij weerstand 1 (zie nummer in de chart) we verwachten hier een kleine pullback, om daarna de trendlijn te gaan testen (zie nummer 2). Als Bitcoin daar doorbreekt is nummer 3 de weerstand die we moeten testen voor het trendkanaal, die al loopt sinds maart. Laten we duidelijk zijn, wij verwachten een enorme stijging en dat de bounce op nummer 3 terug naar nummer 2 zomaar eens het laatste inkoopmoment kan zijn voordat Bitcoin uitbreekt.

Challenge

We zijn op dit moment bezig met een Challenge, hierin proberen we van 0.1 BTC naar 10 BTC in een jaar te komen!

Nostradamus is een Professionele Cryptogroep met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de stock als de cryptomarkt. Wij traden op basis van TA (Technische Analyse). 

Volg ons op Telegram en stel gerust je vragen en kijk op onze website voor meer gratis trainingen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN