Cryptobubbel

Is de DeFi-bubbel gebarsten? Analisten denken van wel..

Na een recordbrekend en een recordhoogte in de afgelopen maand, is de DeFi-dump exponentieel toegenomen, aangezien de totale waarde van DeFi-tokens een enorme afname van 10% heeft ondergaan. Dat maakte DeFi Pulse bekend via een recent rapport over de markt.

In vergelijking met andere DeFi-tokens doet de Bitcoin koers het echter beter, maar de meeste, zo niet alle, andere tokens maken een zeer uitdagende periode door. Dit heeft vooraanstaande cryptocurrency-analisten ertoe aangezet te voorspellen dat de DeFi-bubbel misschien is gebarsten.

Wat leidde tot de DeFi-dump?

Momenteel ervaart de industrie een situatie waarin voorheen hoge DeFi-tokens met meer dan 90% zijn gedaald. Alex Saunders, topanalist uit de sector, beschreef de DeFi-markt als een zeepbel en adviseerde handelaren om bij elke gelegenheid die ze hebben hun winst te nemen.

Dit advies is goed voor handelaren die zouden moeten proberen te handelen op de schommelingen op korte termijn en ook om hun winst te maximaliseren. Handelaren die veel DeFi-tokens in hun portfolio hebben zitten, lopen mogelijk het risico om grote verliezen te lijden.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan de dump zou de lawine van yield farmers kunnen zijn, die op onmiddellijke winst uit waren. Hierdoor werden de gewonnen munten niet vastgehouden door deze individuen maar direct verkocht, wat weer niet goed is voor de toekomst van het DeFi-project.

Welke toekomst heeft DeFi nu?

Als er iets duidelijk is geworden, is het dat DeFi dit jaar steeds populairder is geworden en dat mensen verder kijken dan alleen een snelle manier om geld te verdienen. Daarnaast is door COVID-19 duidelijk geworden hoe zwak het huidige economische systeem is. Zo hebben meerdere grote landen enorme schulden opgebouwd.

De recente ineenstorting laat echter zien hoe vluchtig de tokens kunnen zijn, dus het is nodig om de manier waarop de industrie werkt te veranderen door nieuw beleid en regelgeving toe te voegen. Door dit te doen kan de toekomst van DeFi er nog steeds rooskleurig uit zien, echter staat de markt nog wel in de kinderschoenen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN