Google Cloud wil block-producer worden voor EOS

Google Cloud is zojuist lid geworden van de EOS blockchain-gemeenschap met de bedoeling om een ​​block-producer te worden, wat op zijn beurt weer goedkeuring vereist van de EOS-gemeenschap.

EOS, dat vaak bekritiseerd is vanwege overmatige centralisatie, heeft in totaal 21 block-producers. In het persbericht van het bedrijf wordt Google Cloud-ontwikkelaar en vertegenwoordiger, Allen Day, geciteerd en bevestigt dat zijn bedrijf het proces begint om blokproducent te worden:

“Nu organisaties gedistribueerde grootboektechnologie in hun infrastructuren beginnen op te nemen, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de informatie op openbare blockchains veilig wordt opgeslagen, betrouwbaar beschikbaar is en op zinvolle manieren toegankelijk is.”

In hetzelfde document beweerde Block One’s CEO Brendan Blumer dat EOS verantwoordelijk is voor het merendeel van de openbare blockchain-activiteit, hoewel hij niet de criteria specificeerde waarmee hij tot die conclusie kwam. Hij zei het volgende:

“Met het merendeel van de wereldwijde openbare blockchain-activiteit is EOS een krachtige oplossing voor iedereen die het gedecentraliseerde ecosysteem gemakkelijk wil benutten.”

Als kandidaat voor block-producer moet Google Cloud worden geselecteerd door tokenhouders om een ​​positie te bemachtigen op het EOS-netwerk. Google Cloud zal een microsite publiceren die hun deelname aan de netwerkoperatie van EOS als gekozen block-producer zal benadrukken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!