Bear bulls

Nostradamus – ons geheim en wie ben jij eigenlijk?

Richting bepalen moeilijk?

Wat me de afgelopen dagen verbaasd heeft, is dat terwijl de bear op zoek is naar de bull voor een klassieke strijd, er mensen zijn die long of short overwegen. Ik vraag mij dan af of die mensen wel weten wat hun beleggingsprofiel is? 

Laten we eerlijk zijn, als je geen duidelijke trend kan ontdekken:

  • Ben je dan bezig met traden op wat je hoopt dat er kan gaan gebeuren?
  • Stel jezelf dan de vraag of de kans groter is dat er een trend wijziging komt of dat de huidige trend zich voortzet?

Om nu al een beslissing te nemen over de uitkomst van een naderend gevecht tussen de bear en de bull, noem ik een weddenschap en dus een gok! Het is helemaal geen slecht idee om in deze situatie een pas op de plaats te maken en toeschouwer te zijn. Tenzij je profiel ultra offensief is, dan heb ik niets gezegd (een euro meer of drie euro minder maakt niet uit en ik ga ervoor!).

Het is overduidelijk dat de bull zich verstopt voor de bear en wacht op een geschikt moment om aan te vallen. Of de bear dan kan reageren en alsnog kan winnen is moeilijk te voorspellen. De koers loopt nog steeds op, hoewel de support flinterdun is. Zie hiervoor de hier door ons al weken gedeelde trendlijnen. Toegegeven, het is spannend, vooral ook omdat eigen emotie een rol speelt.

Ons geheim? Trade jezelf!

Daarom nogmaals onze profielen. Neem de tijd en bepaal wie je bent en trade daar ook naar. Ga niet doen wat mensen met een ander profiel roepen dat je zou moeten doen! Vaak doen mensen niet wat ze zeggen en je hebt zelf vaak een ander profiel, dus waarom zou je het risico voor ze nemen?

We hebben zowel korte en lange termijn weerstanden getekend. Je ziet dat er veel bij elkaar komt en dat is dan ook de reden dat BTC een beetje besluiteloos lijkt. Maar vergis je niet! Als de moonshot komt weten we allemaal dat je niet zomaar instapt, geen enkele coin kan de regie nemen zoals Bitcoin. We hebben nu tweemaal gewaarschuwd!

De profielen

Defensief:

Defensief houdt in dat je liever geen of heel weinig risico wil lopen met je geld. Je wil lekker slapen, zonder zorgen over lopende trades. Het geld mag je niet tot last zijn en moet niet heel erg veel screentime van je vragen. Met dit profiel verwacht je geen enorme winsten en van verliezen is nauwelijks sprake. Below highest is een mooie strategie die hierbij past, waarbij je naar mijn mening mooie resultaten kunt bereiken. Vergis je niet in de kracht van full-profits. Dit is een ondergeschoven kindje waar de offensieve tijgers in deze profielreeks geen oog voor hebben, maar die enorm krachtig is. Veel Crypto kanalen zijn bang met dit profiel de battle aan te gaan! Deze trader wil de inflatie bijhouden en van het mogelijke extra rendement elke maand de winst of een gedeelte hiervan nemen om zo van zijn of haar vermogen te genieten.

Neutraal:

Neutraal houdt in dat je niet in zeven sloten tegelijk wil springen. Je trade met een gedeelte van je vermogen actief in Crypto en hebt een gedeelte van je vermogen in een defensieve portefeuille. Op deze manier hoop je iets meer rendement te generen met een gedeelte van je portefeuille. 

Een mooie strategie zou kunnen zijn dat je twee portefeuilles hebt. 40% hiervan is super defensief (below highest), 40% zit in BTC/ETH/XMR en 20% trade je met een RRR boven de 2,5 en met een risk van 5%. Gebruik hierbij op zeker zwart-wit indicatoren, zo heb je nooit ruzie met jezelf over wat je zou kunnen zien (wees geen Crypto Chart Kunstenaar). Indicatoren die hierbij passen zijn EMA 8 en 21, SMA 50,100 en 200, FIB en de Ichimoku Cloud (zie ons eerste artikel). 20% van je portefeuille zit in coins die uit een trend gaan breken.

Offensief:

Offensief wil zeggen ik ga helemaal los en iedereen mag het weten ook, als ik er niet voor ga wordt ik de prooi. Ik durf alles en ben niet bang om te verliezen en verwacht een klapper te maken. Alles kan en alles mag. Onderbouwde waarde is niet nodig en als er een bubble is doe ik mee (op het moment van schrijven de DEFI projecten). Wie bang leeft zal bang sterven. Hiervoor zijn meerdere strategieën te bedenken, maar in principe is het God zegen de greep. Als dit een bewuste keuze is, neem dan de verliezen en snap dat het door jezelf komt.

Bear- en Bull markten:

Iedereen denkt dat de bulls nooit stoppen en hopen dat dit zo lang mogelijk duurt. Echter, de bears ontzien niemand. Eigenlijk betekent dit niets anders dan dat het geld verplaatst wordt naar een ander speelveld! Houdt hier altijd rekening mee en laat je STOP-LOSS meelopen en bepaal vooraf je risk management!

crypto
Bron: Tradingview XMR-BTC | 03.10.2020 | Nostradamus | 2 Days |

Conclusie Bitcoin

Het gevecht tussen de bear en de bull kan beginnen. Mocht de bear winnen, dan zien we dat er veel zeer sterke weerstanden vlak onder de cloud liggen. BTC is inmiddels de cloud ingezakt en dus van bullish naar niemandsland gegaan. Wij wachten nu op een duidelijk gekozen richting van BTC. Voor nu lijkt er “nog” een wapenstilstand.

Nu we toch met geheimen bezig zijn, Monero!

Monero (XMR) is een van de veiligste munten in onze crypto jungle! Veel mensen die niet willen dat de overheid mee kan kijken, gebruiken deze munt om elkaar te betalen. Geen wonder dat deze munt populair is bij de mensen die echt geloven in Block-chain en Cryptocurrency als een alternatief voor een door de overheid en banken gereguleerde markt. 

In week 36 schreven we er al over en toen was ook het advies niet verder vertellen, maar wat is Monero op stoom gekomen zeg!

crypto
Bron: Tradingview XMR-BTC | 03.10.2020 | Nostradamus | Weekly |
crypto
Bron: Tradingview XMR-BTC | 03.10.2020 | Nostradamus | 2 Days |

Wij delen de markt op in 5 segmenten

1: Echt bewezen cryotomunten (o.a. BTC, XMR, ETH, LTC) 40%
2: Platformen (o.a. EOS, LISK) 20%
3: Applicaties die reeds werken (o.a. Loki) 10%
4: Projecten die veelbelovend zijn en privacy bevorderen (o.a. Wow, ARRR) 10%
5: Coins alleen om te traden 10%

Wat we in week 36 schreven:

We zien dat Monero op de 2 days grafiek boven de cloud is gekomen en er een positieve Converse- en Baseline cross is geweest. We mogen verwachten dat Monero er klaar voor is om mee te gaan stijgen met de komende BTC move. Om meer te weten over deze move, lees ons artikel “BTC 25K- deel 2“ van afgelopen week.

Wat we nu zien:

Wat we zien is dat onze voorspelling als Nostradamus, uitgekomen is! We zien dat Monero zich opmaakt om de uptrend voor te zetten. De oplettende kijker ziet dat wij andere cloud settings hebben voor de BIG FIVE, scherp gezien!

Conclusie XMR-BTC 

Koers moment van schrijven : is door alle weerstanden en beland bij de diagonaal lijn
Nostradmus 5, indicatoren : bullish
Eerste Target : $1.252 (LET OP! Dit is géén financieel advies!)

Mocht je wat met onze vorige artikelen hebben gedaan en ben je ingestapt, dan heb je een mooie rit gemaakt, gefeliciteerd! Een betere RRR kunnen we je niet bieden!

Challenge

We zijn op dit moment bezig met een Challenge, hierin proberen we van 0.1 BTC naar 10 BTC in een jaar te komen!
Volg ons op telegram: Crypto trading NL | Nostradamus | Benelux / België / Nederland | Dutch

Nostradamus is een Professionele Cryptogroep met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de stock als de cryptomarkt. Wij traden op basis van TA (Technische Analyse). 

Volg ons op Telegram en stel gerust je vragen en kijk op onze website voor meer gratis trainingen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN