MyCointainer review

MyCointainer: Het ultieme staking and masternode platform

Met het hele DeFi gebeuren in volle opmars zouden we bijna vergeten dat er nog andere manieren zijn om je opgepotte coins en tokens aan het werk te zetten. MyCointainer is een bedrijf gevestigd in Estland dat zich opwerpt als ‘The Ultimate staking and masternode platform’. Wij legden het project voor jullie onder het vergrootglas.

In het kort

MyCointainer is dus, zoals hierboven al vermeld, een bedrijf gevestigd in Estland. Estland is net zoals Malta en Wit-Rusland één van de Europese landen die, in tegenstelling tot andere Europese landen, beslist hebben de vlucht vooruit te kiezen als het aankomt op cryptocurrencies en blockchaintoepassingen. Kijk maar eens naar alle beurzen die, om Europese klanten te kunnen bedienen, hun officiële zetel in Malta hebben. Ja, dat is natuurlijk een lekker warm en gezellig eiland in de Middellandse Zee, maar vooral toch de meest cryptovriendelijke natie in het Europese continent. Tevens is het deel van de Europese Unie en de eurozone. Estland wordt door vele gezien als de noordelijke evenknie van Malta.

Voor wie is MyCointainer?

Of je nu een geharde cryptoveteraan of groene newbie bent, MyCointainer zegt voor ieder wat wils te hebben. Misschien is het hen vooral wel te doen om zijn gebruikers te voorzien van een passief inkomen. Voor investeerders die niet zozeer willen traden, maar gewoon coins willen kopen en rekenen op een forse prijsstijging. In de tussentijd biedt MyCointainer dan een manier aan om de coins die anders in een persoonlijke wallet online of offline stof zouden zitten vergaren, toch te doen opbrengen.

Staking en masternodes

En dat doet MyCointainer aan de hand van twee zaken, n.l. Proof  of Stake en masternodes. Bij beide opties komt het er op neer dat je doordat je een bepaalde hoeveelheid coins ter beschikking stelt, je hiervoor betaald zal worden in de vorm van intrest. En die intrest kan best hoog oplopen. Voor sommige coins tot meer dan 100% jaarlijkse intrest. Die intresten worden niet jaarlijks maar dagelijks berekend en uitbetaald. Als je alle verdiende coins laat staan, dan is er ook sprake van samengestelde intrest. Je verdient dan interest op de interest die je net verdiende.

Voor meer info over wat Proof of Stake precies is kan je hier alles terugvinden. Een masternode is een echte schakel in het gedecentraliseerde netwerk van een blockchain. Je kan dat natuurlijk zelf helemaal opmaken op je eigen server of met een Virtual Private Server, maar dat kan behoorlijk wat kosten. Niet zozeer het hosten maar de inleg in de coin die je hoort te hebben voor je een masternode kan worden. Nemen we als voorbeeld DASH, het eerste blockchain project dat met masternodes is beginnen werken. Wil je dezer dagen een masternode op het DASH netwerk worden, dan dien je een pot van 1000 DASH te hebben. Tegen de huidige marktwaarde van om en bij de 68$ is dat een behoorlijke investering die je dient te doen. Voor veel onder ons is dat een ver van ons bed show. En daar speelt MyCointainer op in. Zij hebben dankzij de schaalvergroting van alle gebundelde gebruikers hebben zij wel de mogelijkheid om mee te spelen als DASH masternode en bieden ze de voordelen die daaraan vasthangen aan hun gebruikers aan.

Hoe ziet het aanbod van MyCointainer er uit?

Behoorlijk uitgebreid en dat is misschien zelfs een understatement. Ondertussen hebben ze voor 88 verschillende coins, tokens en projecten implementaties voorzien. Dat wil zeggen dat je stortingen kan doen en interesten kan beginnen genereren. Sommige zijn welbekende namen zoals DASH, Qtum, Waves, Stratis en Fusion. Voor die laatste haal je zelfs nog een jaarlijkse opbrengst van 23% binnen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Simpel, je maakt een account bij MyCointainer met je emailadres en kan er aan beginnen. Net zoals bij de exchanges is er bij MyCointainer de mogelijkheid om coins naar het platform te versturen. Je kiest je coin en je krijg twee opties n.l. dat je nog coins wil kopen of dat je al coins hebt. Bij de eerste optie kan je, dankzij de EU-licenties die het bedrijf bezit, met een simpele bankoverschrijving geld naar je account overmaken. Let wel, dit kan niet zonder dat je je account upgrade. Net zoals bij andere gereguleerde cryptobedrijven zal je een heleboel privé informatie moeten ter beschikking stellen. Net zoals een fotootje van je ID-kaart en een mooie selfie van jezelf met diezelfde ID-kaart. Als je daaraan voldaan hebt, krijg je verdere instructies over naar welke bankrekening je je geld kan overmaken. Pas als dat gecrediteerd is, zal je via het MyCointainer platform coins kunnen aankopen. Aankopen zonder aan de KYC regulering te moeten voldoen kan ook met creditcard. Dat loopt dan via een module aangeleverd door Binance maar leek ten tijde van de review enkel te werken voor Bitcoin en Waves.

De tweede optie is dat je al coins hebt en die gewoon naar de vers aangemaakte wallet bij MyCointainer overmaakt. Vanaf dat dat gebeurd is, zal je inkomsten beginnen genereren.

Hoe verdient MyCointainer er zelf aan?

Voor een 7-tal coins stelt MyCointainer dat ze er zelf niets aan verdienen. Voorbeelden hiervan zijn Stratis, Peercoin, Radium en Coti. Voor alle anderen geldt er een bepaalde reward fee. Die is verschillend voor elke coin en varieert vooral naargelang de yearly return die jij er zelf aan over zal houden. Concreet: hoe hoger de yearly return, hoe hoger de reward fee. Het is dan aan jou om uit te zoeken welke coin je in portefeuille hebt en welke je kan staken bij MyCointainer. In onze zoektocht over het wereldwijde web kwamen we nog enkele andere, iets oudere reviews over MyCointainer tegen. Het viel ons op dat de verschillende yearly returns en reward fees wel durven veranderen. Het zijn dus geen vastliggende deals.

Power Plan subscriptions, airdrops en bounties

Wat MyCointainer nog aanbiedt is de mogelijkheid om door middel van een maandelijks abonnement extra voordelen voor je account te krijgen. 0% staking fees bijvoorbeeld, of een maandelijkse give-away ter waarde van $200 in de vorm van bepaalde coins. Als je een bountie hunter bent of altijd op zoek bent naar airdrops kan je bij MyCointainer ook zeker terecht. Een paar minuutjes van je tijd of wat informatie over jezelf en je krijgt van verschillende projecten wat coins in je wallet. Bijna “gratis” dus ?.

Conclusie

Ben je nog nieuw in de wondere crypto wereld in het algemeen of die van PoS in het bijzonder? Heb je gewoon geen tijd of zin om jezelf te verdiepen in alle verschillende coins die er zijn en het passieve inkomen dat je er mee kan verdienen? Dan is MyCointainer misschien wel iets voor jou want naast het feit dat ze een groot aanbod hebben dat alleen nog maar groeit, is het platform aangenaam in het gebruik en overzichtelijk. De transparantie die ze hebben ten opzichte van de fees die ze vragen is een plus zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het einde van de rit. We moeten er wel bij zeggen dat de staking rates geen vastliggende waardes zijn. Die kunnen dus wel veranderen en dat doen ze ook. Hou daarmee dus wel rekening. Je kan wel zonder problemen in en uit stappen natuurlijk.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN