Bitcoin koers

BitMEX verliest 19% van alle Bitcoin op het platform door controverse

Na de controversiële ontwikkelingen van gisteren omtrent de grote crypto-derivatenbeurs BitMEX hebben veel cryptocurrency-handelaren eieren voor hun geld gekozen en is er meer dan $336 miljoen aan Bitcoin (BTC) teruggetrokken van de beurs. Dit volgens de laatste gegevens van Glassnode.

De recente gegevens onthulden dat cryptocurrency-handelaren de eerste batch van 23.200 BTC (ter waarde van meer dan $240 miljoen) van BitMEX hadden teruggetrokken in de eerste uren na de ontwikkelingen van gisteren. Dit aanzienlijke bedrag vertegenwoordigde ongeveer 13% van alle Bitcoins die op de populaire Bitcoin-derivatenbeurs gehouden werd. De Glassnode-gegevens gaven aan dat dit de “grootste BTC-uitstroom per uur van BitMEX” is sinds het bedrijf dit bijhoudt.

De opnames bleven groeien in de uren die daarop volgde. Het totale bedrag groeide in drie batches naar 32.200 BTC (of 19% van alle Bitcoins die op de beurs waren opgeslagen). Glassnode heeft bijgewerkt dat de laatste opnames van 6.000 Bitcoins ($63 miljoen) enkele uren geleden plaatsvonden.

De aanzienlijke opnames zijn een direct gevolg van het grote nieuws dat gisteren uitbrak. Volgens een persbericht van 1 oktober kondigde de CFTC de indiening aan van een civiele procedure bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York. In deze aanklacht wordt BitMEX beschuldigd van het overtreden van meerdere CFTC-voorschriften, waaronder het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het niet uitvoeren van een correct anti-witwasbeleid.

De waarnemend advocaat van het district New York, Audrey Strauss, klaagde ook de eigenaren (Hayes, Delo, Reed en Dwyer) aan voor het overtreden van de Bank Secrecy Act en samenzwering om dezelfde wet te overtreden.

BitMEX gaf een officiële reactie, waarin de beurs aangaf dat het “het absoluut niet eens was met de hardhandige beslissing van de Amerikaanse regering om deze aanklachten in te dienen.” Het bedrijf is ook van plan “de beschuldigingen krachtig te verdedigen”.

Ondanks de reactie van de beurs voelde de gehele crypto-markt direct de nadelige effecten van dit nieuws en begonnen de prijzen vrijwel onmiddellijk te kelderen.

De cryptocurrency-gemeenschap reageerde ook met gemengde gevoelens op de hele zaak. Sommigen beweerden dat het slecht is voor de branche, terwijl anderen denken dat het op de lange termijn een positief effect kan hebben.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN