CryptoCoinTalk: Amerikaanse dollar gaat het verloop van de Bitcoin koers bepalen

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

DXY (Amerikaanse dollar index) leunt op de 4-uur-grafiek op een ondersteuning (100MA). Daarnaast zien we ook dat dit op de daggrafiek ook het geval is daar zitten we op een zogenaamde dagelijkse orderblock. Wanneer de DXY stijgt, gaat de Bitcoin koers vaak omlaag en andersom. Hierdoor kunnen we dus concluderen dat de kans op een bounce hier enorm groot is en we Bitcoin kunnen gaan zien dalen.

Amerikaanse dollar
Bron: TradingView

SPX (S&P 500) heeft hier nog wat ruimte om te stijgen richting het dagelijkse orderblock. Dit lijnt mooi op met de analyse van BTC . Vaak zie je dat als SPX een beweging maakt, de Bitcoin koers volgt. Er zit namelijk een grote correlatie tussen deze twee assets.

S&P 500
Bron: TradingView

BTC heeft nog wat upside, voordat de liquiditeit is opgehaald en we weer bij de daily supply komen. Vanuit daar is de kans enorm groot dat we down gaan richting de $10.522.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Dit is dus ook een prachtige short (géén financieel advies) wanneer we bij die daily supply komen. Alles wijst er op dat er nog een beetje ruimte is om te stijgen, om vervolgens in een grote weerstandzone te komen en een sterke dollar te krijgen, waardoor we weer een move down kunnen gaan zien.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN