KuCoin hack

Franse politie arresteert 29 personen voor de financiering van terrorisme in Syrië

De Franse politie heeft dinsdag 29 personen gearresteerd voor deelname aan een operatie die werd gebruikt om jihadisten in Syrië te financieren met cryptocurrencies. Deze arrestatie zal de Syrische autoriteiten helpen om het witwassen van geld en het gebruik van digitale valuta om terrorisme te financieren tegen te gaan.

Volgens de lokale publicatie, France24, is de operatie actief sinds 2019 en betrof het de daders die cryptocoupons kochten in Frankrijk en de details vervolgens naar jihadisten in Syrië stuurden. De jihadisten zouden de coupons vervolgens omzetten in cryptocurrency, voordat ze deze voor contant geld op cryptocurrency-beurzen verkochten.

Met name werden de 29 personen betrapt op het financieren van de Syrische jihadisten die verantwoordelijk waren voor het aanzetten tot burgerlijke onrust in Syrië. In het bijzonder werden deze criminelen, die tussen de 22 en 66 jaar oud zijn, door de politie geïdentificeerd nadat ze de afgelopen acht maanden tabakswinkels in Frankrijk hadden bezocht om Bitcoin-coupons te kopen met een waarde tussen $11 en $177. Aangenomen wordt dat via dit specifieke netwerk honderdduizenden euro’s zijn verzonden om terroristische groeperingen in Syrië te financieren.

Verder werd duidelijk dat de groep vorig jaar pas hun toevlucht in cryptocurrencies zocht, zogenaamd vanwege het gedecentraliseerde en anonieme karakter van de munten, zodat het gemakkelijker werd om hun activiteiten te verbergen.

De Franse aanklager voor terrorismebestrijding verklaarde het volgende:

“Constante bewaking van deze netwerken heeft terroristische organisaties ertoe aangezet om meer ondoorzichtigheid te zoeken door cryptovaluta’s zoals Bitcoin te gebruiken.”

De Franse politie identificeerde twee personen waarvan wordt aangenomen dat ze de meesterbreinen zijn achter de operatie. Het paar, Walid F. en Mesut S. (allebei 25 jaar oud) zijn gestationeerd in het noordoosten van Syrië. Mesut en Walid werden eerder allebei veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf tijdens hun afwezigheid vier jaar geleden. Hierdoor werd er ook een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd om de mannen op te pakken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN