CFTC CryptoBenelux

Laino Group aangeklaagd door CFTC voor het niet registreren in de VS

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten heeft op 28 september aanklachten ingediend tegen Laino Group. Het bedrijf zou investeerders in futures hebben laten handelen zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin zonder zich als een handelaar bij de futures-commissies (FCM) te registreren. Hiermee heeft Laino Group de Commodity Exchange Act geschonden.

Volgens de klacht van de CFTC stond de in St. Vincent geregistreerde Laino Group, handelend onder de naam PaxForex, handelaren uit het land en elders toe om in goud en zilver te handelen, evenals in cryptocurrencies. PaxForex had echter geen fysieke vestigingen in de VS.

De CFTC heeft niet het exacte bedrag van Laino Group gespecifieerd dat door de Amerikaanse investeerders werd verstuurd. Echter streeft de toezichthouder volgens de klacht naar teruggave van onrechtmatig verkregen winsten. Laino Group was vanaf 2018 actief en volgens de CFTC positioneerde het bedrijf zichzelf als een FCM.

De domeinnaam https://paxforex.com werd nadat de aanklacht was ingediend in beslag genomen door de FBI volgens een aankondiging op de website van het bedrijf.

James McDonald, CFTC Division of Enforcement Director, zei het volgende hierover:

“Deze actie toont de voortdurende inzet van de CFTC om ervoor te zorgen dat entiteiten die transacties met hefboomwerking aanbieden binnen onze jurisdictie – inclusief waar digitale activa betrokken is – zich dienen te registreren bij de CFTC.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN