Craig Wright Satoshi Nakamoto

Bithumb wint rechtzaak en hoeft slachtoffer van datalek in 2017 niet te compenseren

Juridische autoriteiten in Zuid-Korea hebben geoordeeld in het voordeel van Bithumb, in de rechtzaak waar een crypto-investeerder beweerd dat hij 470 miljoen won (ongeveer $402.000) heeft verloren tijdens de datalek van Bithumb in 2017. De rechter heeft geoordeeld dat de cryptocurrency beurs dit bedrag niet hoeft te compenseren, volgens de lokale nieuwsbron Yonhap.

De juridische gemeenschap, die de naam van de investeerder niet openbaar maakte, zei dat aangezien de gebruiker niet kon bewijzen dat zijn gegevens tijdens de hack gecompromitteerd waren, Bithumb niet aansprakelijk zou worden gesteld voor het verloren geld van de investeerder. Een eenvoudige vertaling van de uitspraak luidde:

“Er is geen bewijs om aan te geven dat Mr. A [de crypto-investeerder] z’n persoonlijke informatie was opgenomen in de gegevens van Bithumb die naar verluidt zijn gestolen als gevolg van de aanval [de hack van 2017].”

De gebruiker zei echter in de klacht dat hij Koreaans won vasthield op de Bithumb-beurs en dat de hackers achter de datalek toegang hadden tot zijn persoonlijke gegevens en naar verluidt zijn geld hadden gebruikt om Ethereum (ETH) te kopen. Hij beweerde verder dat de hackers, volgens het rapport, de ETH ook in fiat hebben omgezet via vier afzonderlijke transacties.

AMBCrypto meldde eerder op 4 september dat drie andere crypto-investeerders ook beweerden dat de hackers achter de datalek van Bithumb hun geld hadden gestolen in het incident van 2017. Deze gebruikers, die tevens een rechtszaak tegen Bithumb hadden aangespannen, hadden verwacht dat de exchange hen zou compenseren voor hun verloren geld. De rechtbank oordeelde echter in het voordeel van Bithumb, maar hield de beurs wel gedeeltelijk verantwoordelijk tijdens de hoorzitting van 4 september.

Dit bewijst nogmaals maar hoe belangrijk het is om je eigen munten vast te houden en geen beurzen te vertrouwen met grote bedragen. Je weet wat ze zeggen; not your keys, not your coins!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN