bitcoin blogs afbeeldingen_Tekengebied 1 kopie 7

Wanneer zullen alle Bitcoins gemined zijn?

Bitcoin, de moeder van alle cryptocurrencies, telt af volgens de voorspelde structuur. Het actief werd 11 jaar geleden gecreëerd door een anonieme groep, en er zijn momenteel 18,5 miljoen Bitcoins (BTC) in omloop gebracht door middel van mining. Dit betekent dat er nog 2,5 miljoen Bitcoins over zijn die moeten worden gedolven, voordat alle Bitcoins gemined zijn. Dit zal, als alles volgens plan loopt, in 2140 plaatsvinden.

Bitcoin is van ver gekomen

Op het moment van publicatie hebben er al drie halveringen plaatsgevonden, waardoor we gegevens hebben om het onbekende te analyseren en te voorspellen op basis van het bekende. Hierdoor kunnen we zien dat er in de afgelopen tien jaar is er veel gebeurd is dat de reikwijdte van de digitale markt aanzienlijk heeft veranderd.

Volgens cijfers van CoinMarketCap bedraagt de wereldwijde marktkapitalisatie voor digitale activa op het moment van schrijven $348,1 miljard. Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $201.047.320.237 en een dagelijks handelsvolume van $44.011.847.060. Hiermee wordt aangegeven dat de koningsmunt een groot deel van het wereldwijde aandeel in handen heeft, ongeveer 61,17%. En hoewel dit in de beginjaren 100% was, is de wereldwijde acceptatie ervan enorm toegenomen.

Bitcoin-mining zal meer gedecentraliseerd worden

Aangezien het nieuwe aanbod van Bitcoin in de loop van de tijd afneemt, met om (ongeveer) de vier jaar een halvering, wordt verwacht dat de marktprijs zal stijgen als de huidige fundamentals de overhand hebben.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $10.866,30. Nu 88,1% van het Bitcoin-aanbod al gedolven is, wordt verwacht dat de mining-sector, die de marktprijs van Bitcoin sterk controleert, verschillende veranderingen zal ondergaan. Zo verwachten analisten dat de Bitcoin-mining-industrie zal stijgen in andere continenten en landen buiten Azië en China.

Nu institutionele beleggers meer zelfvertrouwen hebben om een ​​groot deel van hun geld in de Bitcoin-industrie te steken, wordt de toekomst alleen maar rooskleuriger en zullen verschillende andere landen zich ook meer concentreren op het delven van de koningsmunt.

Wanneer zullen alle Bitcoins gemined zijn?

Het is echter moeilijk om zeker te weten. Er worden ongeveer elke 10 minuten nieuwe blokken toegevoegd. Hoe verder we proberen te voorspellen wanneer specifieke halveringen zullen plaatsvinden, hoe moeilijker het is. Over 120 jaar kan er veel veranderen, en dus kan het vroeger of later gebeuren dan 2140. Dit kan zelfs een paar jaar schelen.

Hoe dan ook zullen alle Bitcoins niet gemined zijn in onze levensjaren en de investeerders van nu kunnen dus met een gerust hart slapen, wetende dat de vraag naar Bitcoin zal blijven stijgen, terwijl het nieuwe aanbod steeds minder wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN