Binance lanceert gedecentraliseerde stablecoin genaamd Venus (VAI)

Cryptocurrency exchange Binance heeft een nieuw “gedecentraliseerd” stablecoin-systeem onthuld, genaamd Venus (XVS). Het systeem is gebouwd op de Binance Smart Chain en zal worden ondersteund door een mand met verschillende BEP-20-tokens (BEP-20 is de tokenstandaard van Binance). Het Venus-protocol kan worden gezien als een mix van MakerDAO en Compound, zei Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao.

De beurs zei het volgende over de aankondiging:

“XVS wordt gemint aan de hand van het onderpand dat aan het protocol wordt geleverd. Gebruikers kunnen tot 50% van de resterende onderpandwaarde die ze hebben aan vTokens op het protocol lenen om XVS te minten. Het onderpand dat aan Venus wordt verstrekt, wordt vertegenwoordigd door vTokens (zoals vBTC), waarmee gebruikers het onderliggende onderpand kunnen aflossen en ertegen kunnen lenen.”

Met behulp van het Venus-protocol kunnen gebruikers vanaf dinsdag ook hun Binance-munt (BNB), Binance stablecoin (BUSD) en Swipe (SXP) -tokens in afzonderlijke pools inzetten om Venus (XVS) -tokens te ‘kweken’. Binance zal vervolgens XVS opnemen in de Innovation Zone op 6 oktober en de handel openen voor XVS / BTC-, XVS / BNB-, XVS / BUSD- en XVS / USDT-paren.

Het protocol is ontwikkeld door Swipe Wallet, dat Binance eerder dit jaar heeft overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Binance zei dat het protocol de “huidige pijnpunten” van Ethereum verwijdert, zoals netwerkcongestie en hoge transactiekosten, aangezien het is gebouwd op de Binance Smart Chain.

Binance onthulde afgelopen augustus voor het eerst een project met de naam Venus. Destijds zei Binance dat Venus een “regionale versie van Libra” zou zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!