Bitfinex en Tether bevriezen $33 miljoen USDT van KuCoin hack

We maakten eerder al bekend dat de populaire cryptocurrency exchange KuCoin is gehackt. Zo werd bekend dat criminelen ruim $150 miljoen aan cryptocurrencies hebben gestolen. Cryptocurrency exchanges doen momenteel erg hun best om het gestolen geld dat op hun platform terechtkomt te bevriezen. Het goede nieuws is dat dit voor een deel is gelukt.

De CTO van Bitfinex en Tether, Paolo Ardoino, liet op Twitter weten dat zowel Bitfinex als Tether in totaal $33 miljoen USDT hadden bevroren met betrekking tot de KuCoin hack. Paolo Ardoino gaf aan dat Bitfinex $13 miljoen USDT op het EOS netwerk heeft bevroren, terwijl Tether $20 miljoen heeft bevroren op het Ethereum netwerk.

Hij plaatste de onderstaande tweet met de acties die zijn verricht door Bitfinex en Tether.

Bron: Twitter

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft ook zijn volledige steun aan KuCoin kenbaar gemaakt. Hij gaf aan dat Binance actief zal helpen bij het terugvorderen van fondsen en het voor de rechter slepen van de criminelen die verantwoordelijk zijn voor de KuCoin hack. Hij zei het volgende op Twitter:

“Zoals altijd heeft #Binance actief andere crypto exchanges geholpen die zijn gehackt. Hoe eerder we op de hoogte worden gebracht, hoe meer we kunnen helpen. We zullen samenwerken om de branche # SAFU-er te maken.”

Bron: Twitter

$100.000 beloning voor KuCoin hack

KuCoin heeft bovendien een beloning aangekondigd voor de tip die leidt naar de dader(s) Tips kunnen gestuurd worden naar business@kucoin.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!