J.K. Rowling bitcoin

Twitter CEO, Jack Dorsey, spreekt zich uit over Bitcoin en blockchain

Op vrijdag (25 september) legde Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square, op het Oslo Freedom Forum (OFF) het belang uit van blockchain-technologie voor microblogplatform Twitter.

Oslo Freedom Forum is “een reeks wereldwijde conferenties die worden georganiseerd door de in New York gevestigde non-profit Human Rights Foundation (HRF) onder de slogan Challenging Power”.

Tijdens dit tweedaagse virtuele evenement werd Dorsey geïnterviewd door Thor Halvorssen, de president van HRF. Halverwege het interview vroeg Halvorssen Dorsey wat Twitter ging doen om de beveiliging van zijn backend te verbeteren. Dorsey reageerde als volgt:

“Ik geloof fundamenteel dat beveiliging iets is dat nooit kan worden geperfectioneerd … het is een constante race. Het is een constante motivatie om je hackers 10 stappen voor te zijn …En ik denk dat er een paar elementen zijn die echt belangrijk zijn binnen die race.

Nummer een is veel interne wendbaarheid creëren, zodat we fouten snel kunnen herkennen en ze vervolgens kunnen oplossen en vooruit kunnen helpen.

Twee is het krijgen van feedback van buitenaf en mensen die vanuit verschillende hoeken kijken en vanuit verschillende hoeken onderzoek doen om echt te zien wat er gebeurt.

En ten derde: ervoor zorgen dat we de juiste beveiligde systemen binnen ons platform bouwen, zodat we kunnen vertrouwen in een niet-vertrouwde omgeving. En er zijn veel nieuwere technologieën die hierin voorzien.”

Vervolgens ging hij verder op welke technologieën hier perfect voor zouden zijn. Jullie raden het wellicht al, maar blockchain-technologie is hier natuurlijk voor gemaakt en dit erkende Dorsey ook. Hij zei:

“Ik bedoel, de hele geest van Bitcoin is bijvoorbeeld om een ​​vertrouwd systeem te bieden in een wantrouwende omgeving, namelijk het internet, en die technologieën zullen ons nieuwe mogelijkheden bieden waar we dit ook intern en zorgen voor veel meer gemoedsrust … dat dit iets is dat, zelfs als niet-vertrouwde partijen het systeem binnenkomen als werknemers, als mensen die de service gebruiken, dat het nog steeds veilig is, het nog steeds beschermd is …

En hoe meer van die technologieën we inbouwen, hoe meer de technologieën zijn gekoppeld aan een identiteit en een beveiligingssysteem waarvan u als individu uniek bent, hoe meer we biometrie kunnen gebruiken om dat te koppelen … hoe meer we de persoon de sleutels geven, hoe veiliger dit hele systeem zal zijn … .

En op dit moment zijn we gewoon niet in die staat, maar we werken eraan, en als ik zeg ‘wij’, is dat de hele internetindustrie, en je ziet dit het meest fundamenteel in het werk in Bitcoin en blockchain.”

Hij sloot af met:

“Wat mij veel hoop en gemoedsrust geeft om deze problemen te helpen en te helpen bij deze problemen, is omdat de sleutels en de controle feitelijk meer en meer in handen van het individu zullen liggen in plaats van een bedrijf of een regering.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN