Avalanche blockchain

Avalanche (AVAX) mainnet is live!

Als je momenteel in de top-100 kijkt op CoinMarketCap, dan zie je een paar nieuwe namen. De meest opvallende is wellicht wel het project Avalanche (AVAX), die zijn naam eer aan gedaan heeft en de top-100 bestormd heeft. De reis van het project is echter, naar verluidt, nog maar net begonnen.

Over Avalanche

Avalanche is een open-sourceplatform voor het lanceren van gedecentraliseerde financiële applicaties (DApps) en enterprise blockchain-implementaties in één interoperabel, zeer schaalbaar ecosysteem. Met het Avalanche-consensusprotocol als de motor van het platform, worden transacties verwerkt met 4.500 transacties per seconde, met een transactionele finaliteit van minder dan een seconde. Hierdoor zal Avalanche de knelpunten in de huidige blockchain-systemen verlichten en een nieuwe generatie van gedecentraliseerde applicaties inluiden. Daarnaast is het duidelijk geworden dat het project officieel zijn mainnet gelanceerd heeft en dus klaar is om deze missie uit te voeren.

Ontwikkelaars die op Avalanche bouwen, kunnen dus eenvoudig krachtige, betrouwbare en veilige applicaties en aangepaste blockchain-netwerken maken met complexe regelsets of voortbouwen op bestaande private of publieke subnetten.

Wat kan je doen met Avalanche

Nu Avalanche live is, zullen we enkele dingen schetsen die je met het platform kan doen. Of je nu een onderneming, een gedecentraliseerde organisatie, ontwikkelaar, tokenhouder of liefhebber bent, er is altijd een plek te vinden bij Avalanche. Lees verder hoe je de hoge prestaties, schaalbaarheid en beveiliging van Avalanche kan benutten.

Het project gaf het volgende aan:

“Vandaag zijn we verheugd om de lancering van het mainnet van Avalanche met u te delen.”

Voor ondernemingen en instellingen

Bedrijven en instellingen op Avalanche kunnen in hun eigen onafhankelijke blockchains draaien, gevalideerd door een dynamische, aangepaste set validators die subnetten worden genoemd. Subnetten bieden aanpassingsmogelijkheden waarmee geautoriseerde blockchains kunnen worden gemaakt. Ondernemingen hoeven hun integratiestrategieën niet langer aan te passen aan het gebruik van een openbaar en toestemmingloos blockchain-platform.

Voor gedecentraliseerde organisaties

Ben je een nieuwe of bestaande gedecentraliseerde organisatie, dan is Avalanche de oplossing voor jouw! Nieuwe organisaties kunnen namelijk snel in de Avalanche-documentatie duiken om te begrijpen hoe ze het platform kunnen integreren.

Heb je vragen? Geen probleem. Sluit je aan bij onze Discord.

Bestaande gedecentraliseerde organisaties zijn misschien op zoek naar andere alternatieven. Lage transactiesnelheden, hoge transactiekosten en instabiliteit in de netwerkbeveiliging kunnen enkele van de problemen zijn die u tegenkomt bij het runnen van uw op blockchain gebaseerde organisatie. Je hoeft niet verder te zoeken…

Avalanche maakt het gemakkelijk om zijn mogelijkheden uit te proberen; organisaties die op Ethereum bouwen, kunnen bijvoorbeeld snel overstappen naar Avalanche met behulp van de Ethereum Virtual Machine (VM) die erop draait. Het platform kan ook andere VM’s draaien voor allerlei gebruiksscenario’s.

Token-gebruikers en enthousiastelingen

Je hebt (nog!) niet echt de technische vaardigheden om op Avalanche te bouwen of de behoefte aan de technische stack van een onderneming? Geen probleem! Er zijn namelijk een tal van manieren om nu meer betrokken te raken bij Avalanche. Je kan namelijk staken via je Avalanche Wallet, de volgende geweldige app vinden of misschien een eigen project starten door deel te nemen aan de community.

Andere bronnen

Andere bronnen om het platform te gebruiken en beter te begrijpen zijn:

  • Avalanche Wallet: een eenvoudige, veilige, niet-bewaarplichtige portemonnee voor het opslaan van Avalanche-activa.
  • Avalanche Explorer: een analysetool waarmee mensen het Avalanche-netwerk kunnen doorzoeken op transacties, adressen en andere platformactiviteiten
  • Avascan: een onafhankelijke blockchain-verkenner voor Avalanche, ondersteund door Avalanche-X
  • VScout: een analysetool voor het verkennen van Avalanche-subnetten (Dynamic Validator Pools)
  • Figment Networks: staking op Avalanche met Figment
  • ablock: staking op Avalanche met ablock
  • AvaxMap: alle actieve nodes live op Avalanche

Het werk van Avalanche stopt echter niet bij de lancering. Ze richten zich nu op netwerkstabiliteit en helpen de community en partners zich aan te sluiten bij het Avalanche-ecosysteem. Ze streven ernaar om elke ervaring met Avalanche beter te maken dan de vorige. Blijf dus op de hoogte van het laatste nieuws via de officiële kanalen voor nieuwe app-lanceringen, partners en updates voor het netwerk.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN