Bitcoin koers kan dalen tot $7.000, aldus Tone Vays

In de laatste aflevering van zijn Market Pulse YouTube-serie zei de ervaren handelaar, Tone Vays, dat hij uitkeek naar een Bitcoin koers die lager ligt dan $9.000. Hij gaf verder aan dat Bitcoin ook de $7.000 nog kan halen in een “worst-case scenario”.

Hij zei het volgende:

“Als we het begeven, denk ik dat $9.000 een zeer goede ‘buy the dip’ is.”

Hij ging verder met:

“Wat is het dieptepunt van mijn worst-case scenario als we er doorheen breken? Mijn worst-case scenario is $7.000.”

Vays voegde eraan toe dat $9.000 voor hem het “meest realistische” resultaat was van een bearish trend die de Bitcoin-markten in zijn greep hield, en zei:

“Hoe langer Bitcoin boven de $10.000 blijft, hoe bullisher Bitcoin is. Consistentie op weg naar boven is optimistisch; consistentie op de weg naar beneden is bearish.”

Bitcoin heeft zich gefocust op $10.000 op een manier die bullish is vergeleken met de onderkant van $3.600 in maart, maar minder overtuigend ten opzichte van recente hoogtepunten van $12.500. Maar als we de $12.000 weten te reclaimen is “the sky the limit”, aldus Vays.

CryptoMichaël voorziet 2 mogelijke scenario’s

Gisteren plaatsten wij een nieuwe Bitcoin koers analyse van CryptoMichaël. In deze analyse gaf hij aan dat er twee scenario’s op de korte termijn mogelijk zijn.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

“Als er een korte opwaartse beweging mogelijk is, dan is het $10,800 een cruciaal niveau om te doorbreken. Mocht daar weerstand gevonden worden, waarna Bitcoin weer verder daalt, dan is het aannemelijk dat het CME gat op $9,600 gevuld gaat worden.

Mocht $10,800 echter wel doorbroken worden, dan is het volgende niveau rond $11,100 essentieel om te doorbreken.”

Lees de volledige analyse van CryptoMichaël hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!