Ethereum koers

Nieuwe ponzi Forsage kan ramp betekenen voor Ethereum koers

De meeste onder ons hebben wel eens gehoord van de bekende cryptocurrency-ponzi PlusToken. Voor degenen die niet op de hoogte zijn van deze scam; PlusToken was een Bitcoin-portemonnee-piramidespel dat voornamelijk actief was in Azië. De fraudeurs wisten in een half jaar tijd meer dan $2 miljard op te halen met hun piramidespel.

De oprichters van de scam probeerden vervolgens het geld te verdoezelen toen de piramide instortte. Hierdoor hebben zij meerdere malen hun munten op de markt ‘gedumpt’ en hebben waarschijnlijk ook de grote marktcrash in 2019 veroorzaakt. Sommige analisten hebben zelfs gezegd dat de opkomst van PlusToken de rally van Bitcoin en Ethereum in 2019 veroorzaakt heeft.

De 27 kernleden achter deze ponzi zijn gelukkig onlangs opgepakt. Tevens werd bekend dat een speciale taskforce, die de operatie heeft uitgevoerd, onder meer Cambodja, Vietnam, Maleisië heeft bezocht en samengewerkt met de wetshandhaving in de regio’s om de 27 verdachten te arresteren. De politie arresteerde ook 82 andere leden die bij de scam betrokken waren.

Hoewel deze saga nu achter ons ligt, wil dit natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuwe crypto-scam aan de gang is. Criminelen blijven constant bezig met het verzinnen van nieuwe manieren om cryptocurrency-investeerders op te lichten, en we moeten helaas melden dat er weer een grote crypto-zwendel in opkomst is, die wederom een grote correctie teweeg kan brengen.

Nieuwe crypto-zwendel Forsage

Als je de afgelopen maanden op ETH Gas Station of Etherscan bent geweest, heb je waarschijnlijk de naam “Forsage” of “Smartway Forsage” keer op keer zien verschijnen vanwege het enorme aantal transacties dat het smart contract zag.

Hoewel de meesten in de branche het negeerden, werd onlangs onthuld door Dovey Wan, een oprichtende partner van Primitive Capital en crypto-commentator, dat het eigenlijk een Ponzi-scheme is.

Ze legde uit dat het een traditioneel crypto-piramidespel is met een focus op Ethereum en een geografische focus op de Filippijnen, waar het naar verluidt veel steun heeft gekregen:

“Deze begon in de Filippijnen en is ook behoorlijk populair in de Engelssprekende wereld, je zal op YouTube/Google al veel informatie vinden.”

Forsage heeft zo’n impact gehad dat de SEC in het land een waarschuwing heeft afgegeven over de cryptocurrency-zwendel.

Hoewel de meesten in de westerse wereld nog steeds niet op de hoogte zijn van Forsage, vrezen Wan en anderen dat de ineenstorting van de Ponzi de crypto-markt, met name Ethereum (ETH), hard kan gaan raken.

Forsage kan grote invloed hebben op Ethereum koers

Wan ging verder met uitleggen welke impact de ineenstorting van Forsage kan hebben op de Ethereum koers, mits de fondsen niet door de autoriteiten worden bevroren:

“Alleen voor iedereen die in de CT-zeepbel leeft: de ETH-prijsbodem is niet afkomstig van een paar foodcoin-zwendel of potentiële defi-kluisexplosie, maar helaas van de levendigheid van Forsage, de lopende ETH-versie van Plustoken … het volgen van mega ponzi-activiteiten met crypto on-ramp is mijn beste macrostrategie geweest.”

De mening van Wan werd gedeeld door een vrij bekende handelaar, @edwardmorra_btc op Twitter, die opmerkte dat de zwendel volgens zijn analyse ten minste $200 miljoen aan Ethereum heeft verzameld, die op toonaangevende beurzen zouden kunnen worden verkocht als het erop aankwam:

“We moeten er niet te licht over denken, 600k ETH is eigenlijk behoorlijk groot en zou een ramp veroorzaken als het op de markt wordt gedumpt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN