Tweede politie inval bij Zuid-Koreaanse beurs Bithumb

Bithumb, de grootste cryptocurrency-exchange in Zuid-Korea, is naar verluidt geconfronteerd met een tweede politie-inval in Seoul. Dit volgens een artikel dat geplaatst werd door Seoul Shinmun.

De Seoul Metropolitan Police Agency heeft aanvullende huiszoekings- en inbeslagnamecontroles uitgevoerd op het hoofdkantoor van Bithumb in het Gangnam-district op 7 september. De laatste politie-inval kwam kort nadat de politie van Seoul naar verluidt op 1 september een eerste inval gedaan had op het kantoor van Bithumb.

Een politieambtenaar zei naar verluidt dat de invallen gericht waren op het verkrijgen van aanvullend bewijs met betrekking tot bestaande beschuldigingen tegen Lee Jung-hoon, voorzitter van de raad van bestuur bij Bithumb Korea en Bithumb Holdings.

Zoals wij eerder meldde, wordt Lee Jung-hoon beschuldigd van grote financiële fraude met de BXA-token. De token werd gepromoot als de oorspronkelijke token van Bithumb, echter is de BXA-token nooit gelanceerd of vermeld. Door het promoten van BXA-token, raakte Jung-hoon naar verluidt betrokken bij een grootschalige fraude die naar verluidt investeerdersschade veroorzaakte van 30 miljard won (ruim €21 miljoen).

Naast BXA-gerelateerde onderzoeken heeft Bithumb onlangs ook last gehad van de een eerdere datalek in 2017. Begin september 2020 oordeelde een rechter in de Seoul Central District Court naar verluidt dat Bithumb gedeeltelijk verantwoordelijk was voor het incident.

Ondanks de berichten blijft de grootste beurs van Zuid-Korea zijn positie op de markt behouden. Het bedrijf is nog steeds de vijfde grootste crypto-beurs ter wereld, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het gerapporteerde dagelijkse handelsvolume bedroeg op het moment van publicatie ongeveer $250 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!