The News Provenance Project

Tech Mahindra gaat blockchain-oplossingen bouwen op Amazon Managed Blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Indiase IT-gigant Tech Mahindra is van plan om in de komende 12 tot 18 maanden een reeks blockchain-oplossingen te bouwen en in te zetten op Amazon Managed Blockchain. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Economic Times verscheen.

Tech Mahindra, de dochteronderneming van het Indiase conglomeraat Mahindra Group, heeft samengewerkt met Amazon Web Services en andere organisaties om zijn blockchain-oplossingen wereldwijd aan zijn klanten te leveren. Er werd bekendgemaakt dat het bedrijf zal werken aan oplossingen voor de luchtvaart-, telecom- en gezondheidszorgsector en tegelijkertijd projecten zal nastreven voor zijn bank- en financiële diensten, detailhandel, productie en olie- en gasklanten.

Het primaire doel is om de toeleveringsketen in deze bedrijfstakken te verbeteren, om zo de bedrijfscontinuïteit te vergemakkelijken, zelfs in tijden van een wereldwijde pandemie.

Het bedrijf is van plan blockchain te gebruiken om de luchtvaartindustrie te helpen bij het volgen en traceren van “kits” tijdens het leveringsproces. Ze zullen ook oplossingen bouwen die hardwareleveranciers in de telecomsector helpen om een ​​betere zichtbaarheid in de toeleveringsketen te krijgen.

De zorgsector zal de blockchain-oplossing van Tech Mahindra kunnen gebruiken om namaakversies van medische producten op te sporen en te identificeren, waaronder persoonlijke beschermingskits, gezichtsmaskers en ontsmettingsmiddelen.

Dit is niet de eerste keer dat Tech Mahindra is gaan ontwikkelen op basis van blockchain-technologie. Eerder werd al bekend dat het bedrijf een op blockchain gebaseerd platform voor digitale contracten en rechten gelanceerd heeft, dat bovenop de blockchain van IBM is gebouwd, om artiesten uit de media- en entertainmentindustrie te helpen hun inkomsten, royaltybetalingen en digitale rechten bij te houden.

Tevens werd in 2018 bekend dat de IT-gigant ook een acceleratorprogramma samen met de regering van de Zuid-Indiase staat Telangana gestart is om een wijk op te zetten die exclusief bedoeld is voor crypto organisaties.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN