CryptoCoinTalk: Bitcoin koers ondergaat flinke daling, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Hectiek en paniek. Twee woorden die de afgelopen twee dagen in de cryptomarkt wel redelijk omschrijven. Niet geheel vreemd na een daling van ruim $2.000. Ondanks de forse daling zou je nu juist meer bullish moeten zijn op de Bitcoin koers dan toen we rond de $12.000 aan het traden waren. Waarom? Het is nu veel interessanter om naar longs te kijken dan toen. Hoe dat precies zit en wat we de komende tijd van Bitcoin kunnen verwachten lees je in een gloednieuwe Bitcoin koers update!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Als we naar de weekgrafiek kijken zien we dat we het belangrijke punt in de markt niet hebben weten te behouden. Dit punt is de $11.474. Dit was een belangrijk resistance level die we in support hadden geflipt. Helaas heeft de Bitcoin koers deze support niet vast kunnen houden. Indien we rond de huidige prijs op de weekgrafiek sluiten is de kans groot dat we nog een beweging omlaag kunnen gaan zien.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Als we iets verder inzoomen richting de daggrafiek zien we dat we onder een belangrijk supportlevel zijn gekomen. Dit level ligt op $10.373. Zo lang we daar onder blijven op de daggrafiek is de kans groot dat we een beweging gaan zien richting het wekelijkse orderblock, die tevens ook confluence heeft van de 618 en 705 fibonacci levels. Dit is een belangrijk supportlevel binnen de marktstructuur die behouden dient te worden. De zone ligt op $9.418 tot $9.044.

Bron: TradingView

Bitcoin dominantie

Omdat we op dit soort volatiele momenten beter de focus kunnen leggen op de hoge tijdsframe charts laten we de 4-uur-grafiek voor deze analyse links liggen. Wat nu wel interessant is om te volgen is de Bitcoin dominantie chart. We zien daar dat Bitcoin al gedurende een langere periode marktaandeel aan het verliezen is ten opzichte van altcoins.

Dat betekent dus dat er meer geld van Bitcoin naar altcoins gaat. Een lagere Bitcoin dominantie betekent overigens niet dat Bitcoin zal dalen. Het geeft enkel een indicatie voor de altcoins en de ruimte die zij hebben om te stijgen of te dalen. Wanneer de dalende trend door blijft zetten bij de Bitcoin dominantie is de kans groot dat Ethereum een sterke bounce gaat maken wanneer de markt weer een beetje aantrekt.

Bron: TradingView

Conclusie

Voor nu lijkt het erop dat de daling nog niet ten einde is en dat we mogelijk dus opnieuw een beweging omlaag gaan krijgen. We sluiten niet uit dat we eerst nog een lichte bounce omhoog krijgen (zogenaamde relief rally), om vervolgens de weg omlaag te vervolgen richting de aangegeven levels in het artikel.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN