Bitcoin witwassen

Bitcoin koers daalt onder $10.000 en is op weg naar ‘CME gap’

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren was een slechte dag voor de Bitcoin (BTC) koers, maar ook vandaag lijkt de koningsmunt nog verder te willen dalen. De Bitcoin koers daalde onder het $10.000 prijsniveau en bereikte zelfs een koers van $9960.80 op Binance. Ondanks dat kopers de prijzen snel terugdringen tot vijf cijfers, hebben verschillende analisten gezegd dat Bitcoin op weg is naar de ‘CME gap’.

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting)

Wat is de CME gap?

De legendarische ‘CME-gap’ ontstaat op momenten wanneer de markten een aanzienlijke beweging maken buiten de handelsuren waarop de Bitcoin-futuresmarkten van de Chicago Mercantile Exchange worden verhandeld. Deze markt is namelijk niet 24/7 open in tegen stelling tot de crypto-markt, wat op zijn beurt weer resulteert in een prijskloof.

Ook de bekende cryptocurrency analist CryptoMichael had het recent over de CME gap. Hij gaf aan dat de CME gap sneller komt dan verwacht.

“Die CME-gap komt sneller dan iedereen had verwacht.”

Bron: Twitter

Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten?

Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Twitter kanaal) gaf in gesprek met ons aan dat de Bitcoin koers vannacht onder een belangrijk level is gevallen, namelijk de 10.400 zone. Daarnaast heeft Bitcoin zelfs de 10k aangetikt. Hij merkte verder op dat het er nu op lijkt dat we van die zone (psychologisch support) zijn gebounced en dat we op de lagere timeframes zien dat de alts beginnen bij te trekken. Hij sloot af met:

“Echter is het nog te vroeg om te juichen. We willen eerst een 4hr close boven de $10.400 zien. Mochten we weer terugvallen en de 10k zone doorbreken en daar een 4hr close onder maken, is de $9.200 niet uitgesloten.”

Bron: Tradingview

$131 miljoen aan longs geliquideerd

Volgens gegevens van het cryptoderivatenanalyseplatform Datamish werd ongeveer $131 miljoen in Bitcoin Longs op de BitMEX-beurs geliquideerd, nadat Bitcoin was gedaald tot onder $10.500.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN