Bitcoin halving

Meer dan $600 miljoen Bitcoin zijn verhuisd naar Ethereum

Uit onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd door het crypto-gegevensbedrijf Messari, blijkt dat dit jaar meer dan een half miljard dollar aan Bitcoin (BTC), of 0,3% van het totale aanbod, naar Ethereum (ETH) is verhuisd. De reden hiervan is de onbedwingbare opkomst van gedecentraliseerde finance (DeFi).

Messari zei het volgende op Twitter:

“Met slechts 0,3% van alle Bitcoin op Ethereum en DeFi booming, is de mogelijkheid voor gedecentraliseerde bruggen tussen de twee ketens moeilijk te negeren.”

Zoals de meeste van jullie al zullen weten, leeft de overgrote meerderheid van de DeFi-industrie op Ethereum. Het punt van Messari, dat het in een blogpost uiteenzette, is dat Bitcoiners hun geld naar Ethereum verplaatsen om mee te doen aan de opkomende markt.

Om deel te nemen, moeten Bitcoiners hun Bitcoin eerst vergrendelen in smart contracts die hen op Ethereum gebaseerde tokens geven die Bitcoin vertegenwoordigen.

Er zijn een paar services waar de Bitcoiners gebruik van kunnen maken. Zo lanceerde BitGo afgelopen januari, WrappedBTC, wat een bewaarservice is. Dit betekent dat je BitGo je geld moet toevertrouwen. Momenteel zit er ruim $456 miljoen in de smart contracts van de service, volgens metrics-site Coin Gecko.

Tevens heeft DeFi-firma Keep een op ETH gebaseerde Bitcoin, tBTC. Maar dat ging offline enkele dagen nadat het in mei 2020 was gelanceerd, omdat er een bug in de code was gevonden. Op 17 augustus zei het team echter dat een audit ongeveer twee weken geleden was afgerond en dat het in de komende weken weer online zou moeten komen.

Een ander protocol, genaamd Ren, is echter momenteel ook live. Tot op heden heeft het “meer dan $380 miljoen aan volume tussen ketens mogelijk gemaakt”, zei Ryan Watkins van Messari in zijn post.

Toch is 0,3% van Bitcoin ongeveer $664 miljoen, volgens de huidige prijzen, een vrij laag percentage als je kijkt naar de volledige marktkapitalisatie van Bitcoin van $221 miljard. Dit kan echter snel veranderen, aangezien Ethereum en DeFi records blijven verbreken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN