Litecoin Nieuws

Litecoin koers laat mooie stijging zien en vraag onder institutionele beleggers groeit

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Litecoin koers heeft de afgelopen dagen een mooie stijging laten zien. Waar de koers op 27 augustus nog op $53.91 stond, beweegt Litecoin (LTC) op moment van schrijven rond de $58. Dit betekent een stijging van meer dan 7% in slechts een paar dagen tijd. Echter was de winst een paar uur geleden iets groter, maar door de crash van Bitcoin zojuist, is dit iets gezakt.

Bron: Binance

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange en ontvang 10% handelskorting. Klik hier!)

Vraag naar LTC groeit onder institutionele beleggers

Het goede nieuws is dat de vraag naar Litecoins onder institutionele beleggers op Grayscale Investments is gegroeid. Dit kan wellicht komen door de dalende Amerikaanse dollar en omdat de vrees voor inflatie van de dollar is toegenomen. Analisten hebben aangegeven dat een dalende dollar positief kan zijn voor cryptocurrencies.

Gegevens van crypto-analysebedrijf Arcane Research lieten zien dat Litecoin werd verhandeld tegen een premie van 1.200% op Grayscale’s nieuw gelanceerde Litecoin trust. De premie voor Litecoin is sinds het rapport van Arcane gedaald tot 600%. Dit is nog steeds aanzienlijk hoog in vergelijking met de prijzen op cryptocurrency exchanges.

“Deze trusts zijn uitsluitend gebaseerd op afzonderlijke activa en mogen dus niet beter presteren dan de onderliggende activa”, zei Vetle Lunde, analist bij Arcane Research.

Lunde merkte ook op dat de premies van de fondsen ontstaan wanneer publieke investeerders bestaande aandelen van het fonds kopen, waarbij de oorspronkelijke geaccrediteerde investeerders de verkopers zijn.

Hij voegde hier nog het volgende aan toe:

“De enorme en enorm wisselende premies hebben echter enige bezorgdheid veroorzaakt bij Bitcoin– en cryptocurrency-marktkijkers die vrezen dat beleggers zich mogelijk niet bewust zijn van de premie die ze betalen.”

Wat is Grayscale?

Grayscale biedt geaccrediteerde beleggers een manier om te investeren in cryptocurrencies. De beleggingsfondsbeheerder is opgericht in 2013 door de Digital Currency Group en heeft momenteel meer dan $5 miljard aan beheerd vermogen. De Bitcoin Trust blijft echter het meest populair. Onlangs haalde Grayscale $217 miljoen op door een Bitcoin TV-reclame.

Wat kunnen we van de Litecoin koers verwachten?

De mannen van CryptoCoinTalk hebben in een tweet aangegeven dat de Litecoin koers onder een belangrijke resistance zone aan het consolideren is. Die zone loopt van $62.19 tot $64.02 .Verder gaven ze aan dat we een resistance van de range high op $65.31 en de vorige high op $67.22 hebben. Kortom, lokaal best een hoop resistance.

Ze voegden nog het volgende eraan toe:gewijzigd 

“Het feit dat we de resistance zone blijven opzoeken en tegelijkertijd higher lows neerzetten is een bullish signaal. Dit kan betekenen dat we op korte termijn door deze resistance heen gaan breken. Mochten we de key resistancezone op $62.19 tot $64.02 succesvol flippen gaan we waarschijnlijk een beweging zien richting de resistance zone op $78.55 tot $83.79.”

Bron: Tradingview

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN