Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers doorbreekt de $12.000, maar wat nu?

De Bitcoin (BTC) koers heeft gisteren weer de $12.000 doorbroken en steeg door naar een prijs van $12.050 op Binance. Echter duurde het niet lang voordat de bears de Bitcoin koers alweer onder de $12.000 brachten. Op het moment van schrijven beweegt Bitcoin rond de $11.664.

Bron: Binance

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange en ontvang 10% handelskorting. Klik hier!)

Steeds optimistischer over Bitcoin

Handelaren worden in ieder geval op korte tot middellange termijn steeds optimistischer over Bitcoin. Er zijn drie factoren die hier voor zorgen:

  1. De dalende Amerikaanse dollar
  2. De kracht van de ondersteuning van $10.000
  3. De sterke stijging van Ethereum

Analist: “Amerikaanse dollar ziet er dood uit”

Cryptocurrency handelaar Scott Melker, met ongeveer 115k volgers op Twitter, gaf aan dat de Amerikaanse dollar een vertragend momentum vertoond. Dit zou blijken uit het feit dat de dollar een 10-jarig kanaal valt en duidelijk is afgewezen om terug in dit kanaal te komen. Hij zei:

“Dollar ziet er dood uit, zoals ik al maanden zeg. Vorige week was er een rare euforie dat het bouncede. Nu is de uitsplitsing van een kanaal van tien jaar duidelijk. Het zou op een gegeven moment moeten bouncen om opnieuw te testen, maar er is niets bullish. Goed voor Bitcoin.”

Bron: Twitter

Bovendien heeft de Federal Reserve onlangs aangekondigd dat het van plan is om af te zien van de praktijk van het verhogen van rentetarieven om ​​hogere inflatie te voorkomen. Het nieuwe beleid betekent dat de centrale bank meer geneigd zal zijn om de inflatie hoger op te laten lopen dan het standaarddoel van 2%, voordat de rente wordt verhoogd.

Veel analisten interpreteren een dalende dollar als positief voor Bitcoin. Daarnaast is het sterke ondersteuningsniveau van $10.000 erg bullish en verhoogt dit de kans op een grotere prijsrally. Gisteren plaatsten wij een analyse van CryptoCointalk waarin ze aangaven dat de Bitcoin koers er nog altijd uitstekend uit ziet.

Bitcoin koers op weg naar $12.300

Cryptocurrency handelaar CryptoMichael, plaatste onlangs een korte video update van de Bitcoin koers. Hij merkte op dat de kans groot is dat we verdere stijgingen krijgen, als de Bitcoin koers stand blijft houden boven de $11.600. Deze stijging zou dan plaatsvinden richting een nieuwe weerstand van $12.300 – $12.400. Hij gaf verder aan dat de $11.600 een cruciaal niveau is om te behouden. Mocht dit lukken, dan is de kans groot dat we ook op de altcoins mooie prijsbewegingen gaan zien.

Speel de video hieronder af door op de ‘afspeelknop’ te drukken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN