Ripple koers

De vraag naar Ripple’s ODL is groter dan dat het bedrijf momenteel aankan

De CEO van het bekende blockchainbedrijf Ripple – de organisatie achter de nummer drie cryptocurrency XRP – Brad Garlinghouse heeft onlangs aangegeven dat de vraag naar zijn XRP-product voor grensoverschrijdende betalingen momenteel groter is dan dat het aankan.

Beter bekend als On-Demand Liquidity (ODL), vertrouwt het betalingsproduct op crypto-beurzen om contant geld te accepteren en de equivalente waarde in XRP over de grenzen te verplaatsen, waar het direct kan worden omgezet in fiat-valuta. Zolang er voldoende liquiditeit is op de XRP-markt, kunnen de transacties binnen enkele seconden worden verwerkt en volatiliteit grotendeels omzeilen.

Om ervoor te zorgen dat de liquiditeit voldoende blijft, zegt Garlinghouse tegen Modern Consensus dat ze eigenlijk de acceptatie van het product moesten vertragen. Hij gaf het volgende aan:

“[Het bedrijf heeft] de groei feitelijk afgeremd, omdat één van de dingen die belangrijk is bij het gebruik van OAO, is dat je aan beide kanten van de transactie over een goede liquiditeit moet beschikken. En dus, als XRP niet genoeg liquiditeit heeft op de markt, [dan] kun je niet zoveel vraag doorgeven.”

Garlinghouse ging verder met aangeven dat de vraag naar ODL ook groter is dan het overkoepelende internationale betalingsplatform van het bedrijf, RippleNet, dat geen XRP vereist.

In een eerder bericht gaf de CEO ook al aan dat meer dan 20% van alle transacties op zijn wereldwijde netwerk van financiële instellingen momenteel al XRP gebruiken. Dit is een flinke stijging, aangezien het minder dan 10% in het vierde kwartaal van 2019 was.

Het bedrijf heeft tevens onlangs voormalig Goldman Sachs FX-directeur Aditya Turakhia aangenomen om te helpen bij het ontwikkelen van een strategie om XRP-liquiditeit te stimuleren en meer marktmakers, makelaars en beurzen aan te trekken.

Eerder deze week plaatsten wij een artikel waarin aangegeven werd dat de XRP koers binnenkort mooie stijgingen kan gaan zien. Zo gaf crypto-handelaar Pentoshi aan dat de Ripple koers een aanzienlijke stijging zal doormaken en de koers tegen het einde van het jaar met 2x of 3x zal stijgen. De handelaar gaf aan dat er een paar cruciale macro-technische ontwikkelingen zijn die deze voorspelling beamen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN