Bitcoin mining map

Bitcoin miners in China verliezen elektriciteit subsidie

Volgens het Chinese nieuwsplatform Weixin zullen Bitcoin miners in China’s Binnen-Mongolië niet langer gesubsidieerde elektriciteit krijgen om hun activiteiten uit te voeren.

Het van nature koele klimaat in Noord-China, de toegang tot goedkope en bekwame arbeidskrachten en het overheidsbeleid zoals gesubsidieerde elektriciteit hebben historisch gezien de groei van miningbedrijven in de regio ondersteund, zoals AntPool. Deze bedrijven genereren elk jaar honderden miljoenen aan inkomsten en maken deel uit van een miningcohort dat bijdraagt ​​aan het enorme aandeel van 60% dat China momenteel in handen heeft van de totale hash snelheid van Bitcoin (BTC). Dit staat echter op het punt te veranderen.

Colin Wu, een verslaggever in China, zei het volgendeop Twitter:

“China’s Binnen-Mongolië heeft op (augustus) 24 augustus plotseling een beleid uitgevaardigd dat de annulering van preferentiële elektriciteitsprijzen voor cryptomining vereist, wat de totale elektriciteitsprijs met ongeveer 1/3 zal verhogen. Miners maken zich zorgen dat Xinjiang zal volgen.”

Deze stap werd ingegeven nadat de autoriteiten hun bezorgdheid hadden geuit over miningbedrijven die vergunningen hebben om gesubsidieerde elektriciteit te ontvangen. Het belangrijkste probleem was een algemeen gebrek aan stimulans voor de lokale overheid en voor de bredere Mongoolse regio.

Minstens 21 miningbedrijven worden getroffen, waaronder enkele van de “grootste spelers”, aldus het rapport. Het voegde er echter aan toe dat “niet alle bedrijven” in de regio getroffen waren, zonder dat er specifieke namen werden bekendgemaakt.

Door deze stap is het voor miners in Binnen-Mongolië alleen maar moeilijker geworden. Een verhoging van de elektriciteitstarieven betekent een directe aantasting van de winstgevendheid. Dit betekent echter wel dat het speelveld over de gehele wereld dichter bij elkaar komt en dit is wel weer goed nieuws voor de decentralisatie van het Bitcoin-netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN