Koers

Koers voorspellen, zo moeilijk is het niet!

Vandaag is het dan zover, wij als Nostradamus mogen starten met een wekelijkse update bij CryptoBenelux. Daar bedanken wij ze enorm voor! We gaan niet allerlei grafieken tonen om koersen te analyseren, maar we willen het graag over strategieën hebben.

Wij geloven er namelijk in dat je traden vooral simpel moet houden, niet opzoek moet gaan naar figuren die je wat vertellen, maar gewoon een paar zwart-wit indicatoren. Wat bedoelen we daarmee, indicatoren die je niet verkeerd kan uitleggen, ze zijn zo of niet.

De meest krachtige indicator is voor ons de Ichomoku cloud. Dit is een prachtige indicator en vertelt ons erg veel! Het goede nieuws is dat je hem in Tradingview gewoon kunt aanzetten. De eerste keer zul je de juiste waarden moeten wijzigen voor crypto, deze zijn namelijk anders dan voor reguliere stock exchanges.

Ichomoku, wat vertelt het ons?

Allereerst de cloud zelf. Als een koers onder de cloud is zal hij over het algemeen harder kunnen dalen! Omgekeerd is het zo dat als een cryptocurrency boven de cloud komt, hij harder zal stijgen! De lijnen van de cloud zijn ook gelijk weerstand lijnen, daar hoef je dus niet naar op zoek en zie je meteen.

Verder zijn er twee lijnen: Conversion line die veelal blauw is en de base line die veelal rood is. Als de Conversion lijn boven de base line is, is de coin bullish, andersom bearish. Allemaal informatie die we direct zien en het enige wat we moeten doen is deze indicator aanzetten op Tradingview! Dit werkt op elk timeframe, maar over het algemeen hoe hoger het timeframe hoe betrouwbaarder de waarnemingen (dus de daggrafiek is betrouwbaarder dan de 4-uur-grafiek)

Fibonacci een italiaanse kunstenaar?

Het lijkt er bijna op, maar dit is ons tweede instrument waar we mogelijke levels/weerstanden mee zichtbaar maken.

Zo makkelijk en zoveel accuraatheid. Simpelweg plaats je deze op het onderste en bovenste punt van je chart, dus waar de koers de hoogste prijs heeft en waar het de laagste prijs heeft.

De laatste is 8/21 EMA

Deze indicator is ook zeer simpel te lezen. Als de EMA 8 boven de EMA 21 staat zijn we bullish, staat de 21 EMA boven de 8 EMA dan zijn we bearish.

De Exponential Moving Average (EMA)

EMA’s hebben veel overeenkomsten met SMA’s omdat ze een technische analyse bieden op basis van prijsschommelingen uit het verleden. De EMA hebben echter invloed op korte termijn gemiddelden en geven voor ons op korte termijn inzicht in een mogelijke koers verandering.

Hoe gebruik je Moving Averages

Deze indicator is ook zeer simpel te lezen. Nostradamus kiest bij Cryptotraden voor EMA 8 en EMA 21. Als de EMA 8 boven de EMA 21 staat zijn we bullish, staat de 21 ema boven de 8 ema dan zijn we bearish.

Nu de combinatie:

  • Ichomoku
  • Fibonacci
  • 8/21 ema 

Deze drie pijlers geven je bijna alle informatie die je nodig hebt!

In de komende weken zullen we charts bekijken om te laten zien wat je met deze informatie kan doen!

De cryptocurrencies die we bekijken zijn: XMR/BTC – EOS/BTC

Een lange intro, maar we vonden het even belangrijk om onze drie hoofdpijlers uit te leggen!

XMR-BTC

Koers moment van schrijven: 7973

Ichimoku:
Conversion line is boven de Base line: bullish
Boven de cloud: bullish

FIB:
XMR bounched op 0.236 FIB lijn (8056), als die hierdoor breekt is de volgende FIB lijn 0.382 (9329) een target! 

8-21 EMA: 8 EMA is boven de 21 EMA dus bullish

EOS-BTC

Koers moment van schrijven: 2841

Ichimoku:
Conversion line is onder de Base line: bearish
Onder de cloud: bearish

FIB:
EOS bijna een bullish cross van base en conversion line (3011), als die hierdoor breekt is de volgende FIB lijn 0.236 (7598) een target! Wachten met instappen totdat indicatoren veranderen naar bullish of neutraal (in de cloud begeven).

8-21 EMA:
8 EMA is boven de 21 EMA dus bullish

CVC-BTC

Koers moment van schrijven: 392

Ichimoku:
Conversion line is boven de Base line: bullish
Boven de cloud: bullish

FIB:
CVC huidige koers (403-420), als die hierdoor breekt is de volgende FIB lijn 0.236 (839) een target! 

8-21 EMA:
8 EMA is boven de 21 EMA dus bullish

Bitcoin challenge

We zijn op dit moment bezig met een Challenge, hierin proberen we van 0.1 BTC naar 10 BTC in een jaar te komen!
Volg ons op telegram: Crypto trading NL | Nostradamus | Benelux / België / Nederland | Dutch

Nostradamus is een Professionele Cryptogroep met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de stock als de cryptomarkt. Wij traden op basis van TA (Technische Analyse). 

Volg ons op Telegram en stel gerust je vragen en kijk op onze website voor meer gratis trainingen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN