Ethereum

Ethereum 2.0 Medalla-testnet loopt nog niet helemaal soepel

Ethereum fans waren enorm verheugd na de voltooiing van het eerste blok van het Medalla-testnet. Echter gaat de overgang naar Ethereum 2.0 niet zo soepel als gehoopt.

Het laatste multi-client testnet vóór de lancering van Ethereum 2.0 in fase 0 genaamd Medalla, crashte op 14 augustus als gevolg van een storing in Cloudflare. Dit zorgde ervoor dat de meeste validators offline gingen. Bij het incident meldde een van de zes servers van het testnet de tijd en datum als één dag in de toekomst en begonnen blokken te maken voor de ketting die niet bestond.

Ethereum 2.0 Medalla-testnet

Ondanks de belangrijke updates blijft de netwerkparticipatie op het testnet dus wankel. Het Medalla-testnet werd voor het eerst medio juli aangekondigd, zoals gerapporteerd door CryptoBenelux.

Volgens de laatste update over Ethereum 2.0 voltooide het Medalla-testnet zijn eerste blok op 19 augustus.

Dat het niet soepel verloopt zagen we ook door de reeks mislukkingen op het testnet van de afgelopen week. De netwerkdeelname zag een flinke daling van ongeveer 80 procent naar 0, volgens de onderstaande diagram. Bovendien verloren validators tot 25 procent van hun goerliETH-bezit

Ethereum’s Medalla Testnet Failure, Bron: u / VinL0r, Reddit

Wat zijn Medalla en Göerli?

Medalla is een simulatie, dus het maakt geen gebruik van echte ETH-tokens, maar gebruikt in plaats daarvan Göerli-testnet ETH (GöETH) -tokens, die gesimuleerde staking-beloningen genereren zonder echte waarde.

Oplossing gevonden!

Gelukkig kwam er al snel een oplossing voor de problemen op Medalla. Preston Van Loon van Prysmatic Labs bracht (Alpha.22) uit en zijn update kwam als een verademing voor de Ethereum community.

Bron: Twitter

Het testnet van Medalla lijkt te zijn gered, echter beweert een groot deel nog steeds dat hun nodes offline waren en niet konden synchroniseren met de nieuwste versie van Medalla (na de uitgave van Prysmatic’s bugfix).

Raul Jordan van Prysmatic Labs heeft gezegd dat Ethereum 2.0 ondanks de misstap van Medalla niet zal worden vertraagd, wat er ook gebeurt:

“We geloven dat het verwachte lanceringsdoel van 2 tot 3 maanden vanaf het ontstaan van Medalla nog steeds een ideale tijdlijn is. Er zal een openbare checklist zijn met vereisten voor een ETH2-lancering, en dit Medalla-incident zal zeker veel nieuwe items toevoegen aan de lijst met betrekking tot veerkracht, beveiliging en juiste release van de klant.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN