Algorand lanceert smart contract mogelijkheden

Algorand heeft gisteren uitgebreide smart contract mogelijkheden gelanceerd, waarmee DeFi-oplossingen en DApps kunnen worden gecreëerd. Dit volgens een persbericht dat door Algorand gedeeld werd.

Het bericht gaf verder aan dat de ontwikkeling het mogelijk maakt om:

“Op te schalen naar miljarden gebruikers, tientallen miljoenen dagelijkse transacties, tegen verwaarloosbare transactiekosten, allemaal terwijl ze profiteren van de voordelen van laag 1 van het Algorand-protocol. In tegenstelling tot blockchains van de eerste generatie, is het platform van Algorand vanaf de basis ontworpen om complexe applicaties aan te drijven die snelheid, schaal, finaliteit en beveiliging vereisen, terwijl ze kosteneffectief en nauwkeurig zijn.”

Het belangrijkste element van de lancering is de toevoeging van stateful smart contract-functionaliteit geïntegreerd in laag-1, waarbij bestaande mogelijkheden zoals Atomic Transfers, stateless smart contracts en Algorand Standard Assets (ASA1’s) worden samengevoegd.

Algorand zei hier het volgende over:

“Tot nu toe waren beperkingen op het gebied van schaal, transactiesnelheden en hoge transactiekosten een belemmering voor de reguliere acceptatie van blockchain. De nieuwste upgrade van Algorand neemt deze belemmeringen weg en stelt DeFi- en dApp-ontwikkelaars in staat om geavanceerdere oplossingen te bouwen, hun applicaties te schalen en de belofte van een grenzeloze economie werkelijkheid te laten worden.”

De smart contracts van Algorand bieden een oplossing om de ​​nieuwe golf van DeFi-applicaties van kracht te voorzien – van krediet en leningen tot marktplaatsen en gedecentraliseerde beurzen. Binnen een jaar sinds de lancering van het mainnet hebben bijna 400 bedrijven zich aangesloten bij het Algorand-ecosysteem, waarbij ze het platform benutten om een ​​breed scala aan applicaties te bouwen, zoals: investeren (Republic), asset tokenization (Props), stablecoins (Tether, USDC, MELD Gold), CBDC’s (Marshalleilanden), gaming (World Chess), verzekeringen (Attestiv) en boekhouding (Verady).

Kendrick Nguyen, mede-oprichter en CEO van Republic, zei het volgende:

“We keken naar verschillende potentiële technologiepartners om het potentieel van gedecentraliseerde financiering echt te ontsluiten, maar kozen uiteindelijk voor Algorand om ons innovatieve token voor winstdeling uit te geven, vanwege de functionaliteit op een kosteneffectief platform dat schaalbaar is. Sinds de lancering van Republic’s digitale asset op de Algorand blockchain, zijn we onder de indruk van de prestaties, schaalbaarheid en strategische waarde die het aan het Republic-ecosysteem heeft toegevoegd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!