Crypto Facilities MTF

EU ontwikkelt juridisch kader omtrent cryptocurrencies

De Europese Unie heeft aangegeven met een juridisch kader te komen omtrent cryptocurrencies dat in de hele regio zal worden gebruikt. Deze ontwikkeling komt omdat de instelling zich realiseerde dat er geen gezamenlijke inspanning tussen lidstaten was om juridische problemen aan te pakken die voortvloeien uit de snelgroeiende cryptocurrency-industrie.

Valdis Dombrovskis, de uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie, vervolgde met aan te geven dat het moment was aangebroken waarop de EU haar internationale positie op het gebied van digitale finance moest versterken en een wereldwijde normmaker moest worden.

Het wettelijke kader voor cryptocurrency is het afgelopen jaar in de maak geweest, waarbij de Europese Commissie meerdere overlegvergaderingen heeft gehouden met experts uit de hele regio voor aanbevelingen over hoe het wettelijke kader eruit zou moeten zien. Deze bijeenkomsten hebben ervoor gezorgd dat het met ‘non-paper’ oplossingen is gekomen, met daarin de prioriteiten die de nieuwe wettelijke kaders zouden moeten omvatten.

De details van het juridische kader voor cryptocurrencies

De Commissie heeft aanbevolen dat alle cryptocurrencies definities moeten hebben om gemakkelijker geclassificeerd te worden. Dit omvatte zowel de effect-tokens als de stablecoins die momenteel in de regio worden verhandeld.

De Commissie heeft ook aanbevolen dat wijzigingen in de Markets in Financial Instruments Directive II (‘MiFID II’ -richtlijn 2014/65 / EU) crypto-activa zouden moeten omvatten, en beval ook een regeling aan voor op blockchain gebaseerde platforms.

Wetgeving zal geschiedenis schrijven

Bruno Schneider – Le Saout, voorzitter van de in Brussel gevestigde European Blocktech Federation, zei in een verklaring dat deze wettelijke kaders, wanneer ze worden aangenomen, geschiedenis zullen schrijven in de regio. Hij ging verder met het benadrukken van het belang van deze wetgevingen en zei dat ze nog vele jaren zullen worden gebruikt en een nieuw digitaal tijdperk in de regio zouden inluiden.

Schneider prees de wetgeving ook door te zeggen dat ze de broodnodige rechtszekerheid boden bij het omgaan met cryptocurrency-activa die niet onder de bestaande EU-wetgeving, inzake financiële dienstverlening, vallen. Hij prees ook de wetgeving die cryptocurrencies erkent als financiële activa die in de regio kunnen worden verhandeld.

Het aannemen van de wetgeving markeert een nieuwe mijlpaal in de cryptocurrency-wereld en geeft groen licht voor een uitgebreid gebruik van de activa in de hele regio. De EU streeft ernaar dat de wetgeving in het derde kwartaal van 2020 wordt aangenomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN