KuCoin hack

Binance heeft Oekraïne geholpen om criminelen op te pakken die $42 miljoen hebben witgewassen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De grootste en bekendste cryptocurrency-beurs van dit moment Binance heeft naar verluidt samengewerkt met wetshandhavingsinstanties in Oekraïne om een ​​aantal grootschalige witwaspraktijken stop te zetten. Dit volgens een blogbericht dat gisteren op de beurs verscheen.

$42 miljoen witgewassen via cryptocurrency-beurzen

Het bericht onthulde dat de beurs dit jaar de Oekraïense cyberpolitie heeft geholpen een criminele bende op te pakken waarvan de autoriteiten beweren dat ze de afgelopen twee jaar $42 miljoen hebben witgewassen via cryptocurrency exchanges.

Volgens het rapport heeft de criminele groep sinds 2018 miljoenen dollars aan cryptocurrencies witgewassen. Een vertegenwoordiger van Binance zei dat de verdachten allemaal Oekraïense staatsburgers waren en in juni 2020 werden gearresteerd.

Volgens Binance opereerde de groep voornamelijk in Oekraïne, maar was ook betrokken bij verschillende cyberaanvallen op wereldschaal. De woordvoerder weigerde aanvullende details te verstrekken over de grootte van de groep of andere betrokken personen en entiteiten.

Het onderzoek

Het succesvolle strafrechtelijke onderzoek komt kort nadat Binance begin 2020 begon samen te werken met de Oekraïense rechtshandhaving. Het beveiligingsteam van Binance werkte samen met het RegTech-bedrijf TRM om transacties tussen Binance en “Bulletproof Exchanger” te identificeren – beurzen met losse identiteitscontroles, die hen perfect maakt voor criminelen die geld willen witwassen.

In juni werden drie arrestaties verricht. De cyberpolitie van Oekraïne pakte de verdachten in de regio Poltava aan. Ze troffen ook voor meer dan $200.000 aan computerapparatuur en contant geld aan, evenals verschillende wapens en munitie.

De cyberpolitie schreef in juni dat de criminelen het geld wit hebben gewast op ongeveer 20 online beurzen en advertenties plaatsten op forums op het dark web. Bij veroordeling kunnen de verdachten tot acht jaar gevangenisstraf krijgen.

De crypto-exchange schreef het volgende over het nieuws:

“Voor de gezondheid en duurzaamheid van de hele industrie is het belangrijk om degenen, die cryptocurrency misbruiken, en de industrie en haar reputatie negatief te beïnvloeden te identificeren en voor de rechter te brengen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN