Ripple

Inc. magazine 5000 benoemt Ripple als één van de snelst groeiende bedrijven van Amerika

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In de jaarlijkse Inc. magazine 5000 lijst is Ripple – het bedrijf achter de cryptocurrency XRP – benoemd tot één van de snelst groeiende particuliere bedrijven van Amerika. Het blockchain-betalingsprotocol, dat gevestigd is in San Franciso, eindigde op de 123e plaats in de lijst.

Ripple is met 3.039 procent gegroeid

Sinds de lancering in 2012 heeft Ripple ernaar gestreefd de traditionele betalingsinfrastructuur te moderniseren door XRP te gebruiken om het voor banken en financiële instellingen gemakkelijker te maken om, vrijwel onmiddellijk en tegen lage kosten, geld over de hele wereld te verzenden. Tot dusver zijn er ten minste 24 bedrijven die actief gebruik maken van Ripple’s, op XRP gebaseerde, On-Demand Liquidity (ODL) -product, inclusief MoneyGram, goLance, Mercury FX en TransferGo.

Eind vorige week gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, nog aan dat het crypto-gebaseerde platform voor grensoverschrijdende betalingen van het bedrijf tot nu toe $2 miljard aan volume heeft verwerkt. Garlinghouse merkte ook op dat het totale volume op het platform 11x gestegen is tussen juli 2019 en juli 2020, en dat Ripple’s partner, MoneyGram, nog steeds de belangrijkste gebruiker van het overmakingsnetwerk is.

Bovendien heeft RippleNet, dat geen gebruik maakt van XRP, meer dan 300 klanten aangetrokken. In totaal schat Inc. magazine dat Ripple een groei van 3.039 procent in drie jaar heeft geregistreerd. Ondertussen heeft Ripple maar liefst $200 miljoen opgehaald in een Series C-financieringsronde in eind 2019, waardoor de waardering van het bedrijf, in slechts zeven jaar tijd, naar $10 miljard is gestegen.

Zal de groei van Ripple XRP koers verhogen?

Sinds de hoogtepunten van januari 2018 bevindt XRP zich in een meerjarige bearmarkt, maar het actief presteert de afgelopen weken goed. XRP presteert zelfs beter dan Bitcoin en wist sinds vorige maand 60% winst te boeken.

Het is echter zo dat de prestaties en de groei van Ripple geen directe invloed hebben gehad op de prijs van XRP. Dit komt voornamelijk omdat de cryptocurrency geen belangrijke rol speelt in de diensten die het bedrijf levert. Dit is echter iets wat Ripple probeert op te lossen. Zo werd eerder deze maand al duidelijk dat Ripple zich steeds meer wil gaan focussen op het verbeteren van de blockchain en om XRP belangrijker te maken in het geheel.

Dit is goed nieuws voor XRP-houders, aangezien Ripple zich de afgelopen vijf jaar uitsluitend heeft gericht op grensoverschrijdende betalingen, sinds Brad Garlinhouse bij het bedrijf kwam als CEO. Nu gaat daar dus waarschijnlijk verandering in komen en hierdoor kan de cryptocurrency zich wellicht weer opmaken voor nieuwe stijgingen.

In de tussentijd verwachten analisten dat de cryptocurrency hoger zal stijgen op basis van de bullish wekelijkse afsluiting waarvan het zojuist getuige was. Hoofd technisch analist bij Blockfyre, Pentoshi, zei het volgende:

“XRP heeft zojuist zijn hoogste wekelijkse afsluiting gehad sinds de markt voor het eerst in 959 dagen een higher high begon te maken. Het herwon het .30c-niveau dat in 2017 als weerstand had gediend, in 2018 als ondersteuning en nu is teruggeclaimed. Dit zou de officiële start moeten zijn van zijn bull run.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN