Bitcoin koers

Dieven stelen $30.000 dollar uit Bitcoin geldautomaten in Hongkong

Drie personen tussen de 26 en 55 jaar zijn in Hongkong door de politie gearresteerd na een vermoedelijke oplichting van ongeveer $30.000 dollar uit Bitcoin geldautomaten. Dit volgens een artikel dat op South China Morning Post verscheen.

Het zou hierbij om zes verschillende Bitcoin geldautomaten gaan die zijn uitgebuit om ongeveer $226.000 in Hongkongse dollars te stelen. De vermoedelijke overvallers hebben het geld uit 11 transacties gehaald.

De tips over de vermoedelijke oplichtingen kwamen bij de politie binnen nadat twee cryptocurrency exchanges deze criminele activiteiten hadden gerapporteerd. De autoriteiten vermoeden dat de drie mannen onderdeel zijn van een grotere criminele operatie, aldus het artikel in South China Morning Post.

Superintendent Wilson Tam, bureau voor cyberbeveiliging en technologiecriminaliteit, zei het volgende hierover:

“Ik kan niet onthullen wat de mazen zijn. Maar elke Bitcoin (BTC) transactie moet worden geverifieerd. Wellicht is het verificatieproces omzeild voordat ze het geld namen.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“We hebben beveiligingsadvies gegeven aan de twee bedrijven en denken dat ze hun systemen zullen upgraden. Het is de eerste keer dat we fraude tegenkomen die verband houdt met Bitcoin geldautomaten.”

De drie vermoedelijke daders die afgelopen week werden opgepakt zijn veroordeeld wegens samenzwering tot oplichting.
Verder nam de politie ook zes smartphones in beslag en wat contant geld in verband met de zaak. De kans is groot dat er nog meer arrestaties zullen plaatsvinden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN