CFTC CryptoBenelux

Amerikaanse toezichthouder bestraft Boon.Tech wegens fraude

De in Virginia gevestigde Boon.Tech en CEO Rajesh Pavithran zijn door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten aangeklaagd wegens fraude en registratieschendingen. Dit komt voort uit een Initial Coin Offering (ICO) waarmee het bedrijf wereldwijd $5 miljoen heeft opgehaald bij 1.500 investeerders in ruil voor Boon Coins.

Pavithran beloofde een platform te creëren waarbij werkgevers direct in contact kunnen komen met freelancers. Volgens de SEC hebben de vermoedelijke overtredingen plaatsgevonden tussen november 2017 en januari 2018.

De SEC gaf aan dat “de Boon Coins werden aangeboden en werden verkocht als beleggingscontracten en het in feite dus effecten waren”. Ook zou in het bevel staan dat zowel Boon.Tech als Pavithran het aanbod niet hebben geregistreerd.

Bovendien blijkt dat Pavithran en Boon.Tech “valse en misleidende verklaringen hebben afgelegd, waaronder beweringen dat Boon Coins stabiel en veilig waren”.

De SEC merkte verder op dat Pavithran en Boon.Tech beweerden dat “hun platform de volatiliteit elimineerde die inherent is aan de digitale activamarkten” door gebruik te maken van technologie waarvoor patent is aangevraagd om Boon Coins af te dekken tegen de Amerikaanse dollar. Hier was helemaal niks van waar en Boon.Tech beschikte in feite niet over een dergelijke gepatenteerde technologie.

Het bevel stelt ook vast dat Boon.Tech en Pavithran investeerders verkeerd hebben voorgesteld dat het platform van Boon.Tech sneller en schaalbaarder was dan zijn concurrenten, omdat het was gebouwd op de eigen blockchain van Boon.Tech. Dit terwijl het platform in werkelijkheid werd ontwikkeld op dezelfde openbare blockchain als zijn concurrenten.

In een verklaring zei Kristina Littman, hoofd van de cybereenheid van de SEC Enforcement Division:

“Beleggers hebben recht op waarheidsgetrouwe openbaarmakingen van emittenten van effecten, al dan niet digitaal. Pavithran en Boontech hebben investeerders bedrogen door hen te overtuigen dit streven te financieren op basis van de aantrekkingskracht van innovatie die simpelweg niet bestond. “

Volgens de SEC hebben Pavithran en het technologiebedrijf de antifraude- en registratiebepalingen van de federale effectenwetten overtreden. Boon.Tech is verplicht om de $5 miljoen die in de ICO is opgehaald plus een rente van $600.334, te betalen. Daarnaast moeten alle Boon Coins die ze in hun bezit hebben vernietigen en verzoeken indienen om Boon Coins te verwijderen van verdere handel op alle handelsplatforms voor digitale activa van derden.

Verder vereist het bevel dat Pavithran een boete van $150.000 betaalt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN