OKEx

Marktkapitalisatie van stablecoin Tether overschrijdt de $12 miljard

Vandaag heeft Tether (USDT) bekendgemaakt dat het de marktkapitalisatie van $12 miljard heeft gebroken, wat de grootste stijging sinds de lancering in 2015 is. Dit zou naar verluidt komen omdat de vraag naar stablecoins blijft stijgen.

Waarom worden stablecoins steeds populairder?

Stablecoins worden steeds populairder en Tether is hier één van. Er zijn verder nog verschillende andere stablecoins in de crypto-ruimte, zoals USD Coin (USDC), DAI (DAI) en Gemini Dollar (GUSD), echter blijft USDT de nummer één keus van handelaren.

De groei van stablecoins in het algemeen kan worden toegeschreven aan het feit dat het handelaren bescherming biedt in de volatiele cryptocurrency-markt. Hierdoor is Tether sinds maart met 140% gestegen.

Tether zei het volgende op Twitter:

“Sinds maart 2020 is de marktkapitalisatie van Tether met 140% gestegen ten opzichte van $5 miljard, waarmee het zijn nummer één positie behoudt als de meest liquide en vertrouwde stablecoin.”

Bron: Twitter

De snelle opkomst van Tether is de drijvende kracht achter stablecoin-boom. Zo zei Data-analysesite CoinMetrics het volgende in een onderzoek van juli:

“Nadat het 5 jaar had geduurd voordat het de 6 miljard bereikte, duurde het nog maar 4 maanden voordat het groeide van 6 miljard naar 12 miljard.”

Alle andere stablecoins komen amper in de buurt van Tether. Zo heeft DAI op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van 413 miljoen. USDC heeft iets meer dan $1 miljard marktkapitalisatie en de marktkapitalisatie van Gemini Dollar is om en nabij $9 miljoen.

Binance krijgt goedkeuring van toezichthouder

De banken in New York kunnen nu de stablecoin van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange Binance, genaamd Binance USD (BUSD), vermelden en bewaren. Dit is mogelijk na de recente goedkeuring door de New York Financial Department of Financial Services (NYDFS). Lees hier verder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN