PrimeBit

Bitcoin koers onaangedaan door de daling van $1500, streeft naar $12.000

Bitcoin (BTC) is dit jaar begonnen met een poging om de grens van $12.000 te overschrijden, ondanks de snelle prijscrash van 12,52% op zondag. Na het breken van de sterke weerstand van $10.000 op 27 juli, is Bitcoin sindsdien gestegen naar $12.000. De koningsmunt beweegt op het moment van schrijven rond de $11.400 en is dit jaar tot nu toe 63% gestegen.

Na een consolidatie van een maand had Bitcoin de langverwachte uitbraak van $10.000 te midden van nieuws over het genereuze stimuleringsvoorstel van $1 biljoen. Het crypto-inlichtingenbedrijf Intotheblock onthulde dat 91% van alle BTC holders hebben geprofiteerd van de prijsstijging.

BTCUSD streeft naar $12.000 weerstand [daggrafiek], PrimeBit WebTrader

Vijf dagen later had de Bitcoin koers te maken met een flash-crash en de prijs daalde met ongeveer 12,52% in minder dan een uur. Dat was een prijsverschil van ongeveer $1500. De plotselinge dip heeft handelaren zeker overrompeld en bijna $1,4 miljard aan posities op grote cryptocurrency exchanges geliquideerd.

BTCUSD daalt met 12,52% binnen een uur [uurgrafiek], PrimeBit WebTrader

De prijscrash afgelopen zondag werd naar verluidt veroorzaakt door een Aziatische whale die winst nam toen de Bitcoin koers de $12.000 bereikte. Hierdoor onstond er een grote golf van liquidaties, wat leidde tot de enorme prijsdaling.

Bitcoin investeerders waren er snel bij om het slechte nieuws van zich af te schudden. Zoals gerapporteerd door Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, zagen cryptocurrency exchanges zondag een opname van 4264 BTC- dat is een sterke boost van de 436 BTC die een dag eerder werd opgenomen. Gegevens suggereren dat investeerders op de lange termijn vertrouwen hebben in Bitcoin en de crash van zich afschudden.

Op 5 augustus herstelde BTC/USD snel met een winst van 4,96%, waarmee de vorige dip werd weggewerkt. Volgens analisten zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk stijgen, met liquiditeits-pompprogramma’s van de overheid en de centrale bank en de handelsoorlog tussen de VS en China als belangrijke katalysatoren. Markttechnici zien bullish signalen voor BTC/USD terwijl het zich boven de 50-, 100- en 200-dagen SMA-lijnen beweegt.

Geïnteresseerd in handelscontracten op Bitcoin en andere grote cryptocurrencies? PrimeBit geeft u eenvoudig toegang tot cryptocontracten op populaire activa zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Tether.. Onze contracten verlopen niet en u kunt handelen met een hefboomwerking tot 200x. Daarnaast is er geen minimale storting vereist.

Probeer onze gratis volledig functionele demo-account en handel zonder enig risico. Maak vandaag nog uw PrimeBit-handelsaccount aan!

Disclaimer: Dit is een gesponsord persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN