Binance Trust Wallet

Binance’s bod op bank in Lichtenstein is officieel afgewezen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een recentelijk nieuwsbericht van Inside Paradeplatz is duidelijk geworden dat de financiële toezichthouder van Liechtenstein de pogingen van Binance om een ​​belang te verwerven in Union Bank AGa (UBAG), dat sinds 2019 op de rand van liquidatie staat, heeft afgewezen. Tevens is bekend geworden dat het verzoek van de UBAG om de CEO van Binance, Changpeng Zhao, te installeren als grootaandeelhouder ook afgewezen.

Het Zwitserse nieuwsplatform onthulde verdere interessante details over de mislukte poging, waaronder dat Zhao de transactie wilde uitvoeren door zijn cryptocurrency-bezit om te zetten in franken via een entiteit genaamd CL1 Foundation. Geruchten suggereerden dat de Chinese ondernemer maar liefst 15 miljoen CHF (ongeveer €14 miljoen) zou willen betalen om de bailout-deal te sluiten.

Hoewel de financiële regelgeving van het land, de FMA, aanvankelijk positief tegenover het voorstel stond, toen het in december opdook, was Binance verplicht om goedkeuring in te dienen bij de toezichthouder en te betalen op een escrow-rekening.

Volgens een uittreksel uit het rapport van Inside Paradeplatz heeft de FMA niet alleen het bod van Binance afgewezen, maar ziet ze ook geen reden om de deadline te verlengen voor een nieuwe mening van een expert die de deal nog zou kunnen redden.

Het afgewezen bod van Binance zou de bank van sluiting hebben behoed na recente financiële en juridische problemen, waaronder een lopende corruptiezaak waar twee van haar grootaandeelhouders betrokken bij waren, waardoor UBAG wanhopig op zoek is naar nieuwe investeerders.

Union Bank AG, gevestigd in Vaduz, was van plan een cryptobankplatform te lanceren en prees zichzelf als de eerste volledig gereguleerde bank ooit die zijn eigen effect-tokens uitgaf. Maar na de afwijzing van de FMA verloor het zijn bankvergunning en werd het om 8 augustus geliquideerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN