Crypto Nieuws

Adam Back: Bitcoin is de enige cryptocurrency die nodig is

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren werd er een interessant interview geplaatst op Cointelegraph met Adam Back – CEO van Blockstream – over Bitcoin, altcoins en over de uitvinder van Bitcoin, genaamd Satoshi Nakamoto. Zo gaf Back aan dat Bitcoin (BTC) voor hem de enige cryptocurrency is die nodig is. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat het net als TCP / IP de internet bestaat. We hebben geen 5800 TCP / IP-kopieën nodig die proberen geld te verdienen en te profiteren van pumpanomics of iets dergelijks. Het doet afbreuk aan de waarde (ik neem aan dat er momenteel ongeveer 5.800 altcoins zijn).”

Hij merkte op dat innovators zich in plaats daarvan op Bitcoin moeten concentreren:

“Het is modulair, je kunt er alles mee bouwen wat je wilt, als je probeert te innoveren, ga je gang en innoveer. Bitcoin is elektronisch geld voor internet.”

Moet Satoshi Nakamoto zichzelf onthullen?

Toen hij Satoshi-geruchten besprak, merkte Back op dat het onverstandig zou zijn voor Satoshi om zichzelf te onthullen:

“Ik weet niet zeker of dat een verstandig idee voor hem zou zijn, noch voor Bitcoin.”

Maar Back was het ermee eens dat zelfs als Satoshi terug zou komen, hij waarschijnlijk niet in staat zou zijn om de controle over de ontwikkeling van Bitcoin terug te nemen:

“Ja, ik denk dat Bitcoin voldoende gedecentraliseerd is om Satoshi’s opvattingen te verwerpen, zelfs als hij gek zou worden.”

Is Adam Back zelf niet Satoshi Nakamoto?

Het is grappig dat Adam Back gevraagd wordt naar Satoshi Nakamoto, aangezien hij zelf één van de personen is waarvan men denkt dat hij wellicht Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Zo plaatsten wij van CryptoBenelux eerder dit jaar een artikel over een YouTube video, “Unmasking Satoshi Nakamoto”, op onze website waarin de vraag gesteld wordt of Adam Back Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn.

In de video legt de maker uit waarom Adam Back de meest voor de hand liggende kandidaat is om Satoshi Nakamoto te zijn. Mocht je het artikel en de video gemist hebben en je bent benieuwd geworden? Klik dan hier!

Adam Back ICO’s

Het interview ging verder met het bespreken van altcoins en ICO’s. Het werd al snel duidelijk dat Back’s afkeer voor ICO-projecten niet is uitgestorven toen Cointelegraph opmerkte dat één van de projecten waar hij kritisch op was – Cardano (ADA), trots is op hun wetenschappelijke benadering van ontwikkeling. Hierop zei Back het volgende:

“Ik zou eerder geen commentaar geven op projecten omdat ze vissen op marketingcitaten.”

Hij vervolgde door te beweren dat sommige altcoin-critici in het verleden doodsbedreigingen hebben ontvangen. Hij betreurde ook het lot van de vrijwilligers die op ethische gronden grote altcoin-projecten durven te bekritiseren:

“Kijk naar de flauwekul [problemen] die een paar niet-gefinancierde vrijwilligers hebben gekregen om zelfs maar commentaar te geven op de ethische overwegingen, de verkeerde afstemming van de stimuleringsmaatregelen van meerdere miljarden dollars. De mensen waar je commentaar op geeft, worden enorm gefinancierd, overspoeld met contant geld van particuliere investeerders en willen vervolgens door naar de volgende munt.”

Ten slotte vroegen we Back of er andere crypto- of blockchain-projecten zijn behalve Bitcoin die hij leuk vindt. Hij merkte op dat hij een voorliefde voor sommige technologieën had, maar weigerde opnieuw om namen te noemen:

“Er zijn een aantal technologieën die ik leuk vind, in formele beveiliging, cryptografie zoals bullet-proofs, eenvoud (formeel aantoonbare smart-contracting), wat privacytechnologie. Ik hou er niet van om munten te noemen, hoewel sommige een technologie hebben geïmplementeerd die ik in de loop der jaren heb uitgevonden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN