Bitcoin geldautomaten

Bitcoin handel in Brazilië en Argentinië bereikt nieuw record

Volgens recente gegevens van Arcane Research, een crypto-analysebedrijf, heeft er een sterke stijging van de Bitcoin (BTC) handel in Brazilië, Argentinië en Turkije plaatsgevonden, met een groei (in fiat-termen) van respectievelijk 169%, 20% en 5% in de afgelopen twee maanden.

Het bedrijf plaatste de volgende tweet:

Bron: Twitter

Op zoek naar alternatieve beleggingsinstrumenten

De redenen van deze stijgingen zijn echter minder positief. Het is namelijk zo dat deze statistieken veel meer zeggen over de onrustige toestand van de economieën van de genoemde landen dan over een groeiende lokale interesse in crypto. Door deze slechte economische situaties, wenden lokale investeerders zich tot cryptocurrencies, in een poging om zich in te dekken tegen de stijgende inflaties van de fiat-valuta’s van de landen.

Maar als we specifiek kijken naar Argentinië en Brazilië, suggereert een sterke stijging van het lokale Bitcoin-handelsvolume dat cryptocurrencies steeds populairder worden onder handelaren die zich willen afdekken tegen andere financiële instrumenten. Meer nog, in Argentinië maken lokale valutaregels het moeilijk voor de handelaren om hun toevlucht te zoeken in vreemde valuta zoals dollars of euro’s.

Zowel Brazilië als Argentinië maakten al lang voor de COVID-19-pandemie een financiële crisis door, echter heeft de pandemie de zaken alleen maar erger gemaakt.

Situatie in Brazilië en Argentinië

De financiële onrust veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, waarvan de Braziliaanse president in mei suggereerde dat het slechts een ‘griepje’ was, heeft ertoe geleid dat de real (de lokale Braziliaanse munteenheid) met meer dan 30% is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het rentetarief is ook gedaald tot het historisch lage niveau van 2% per jaar, waardoor de populaire strategie van beleggen in vastrentende waarden opzij werd gezet. In plaats hiervan beleggen dezelfde personen liever in fondsen, aandelen en, zo lijkt het althans, nu zelfs in cryptocurrencies.

Zowel de linkse regeringen van de Kirchner-dynastie als de rechtse regeringen van Menem tot Mauricio Macri zijn er niet in geslaagd het land vooruit te helpen. De huidige president, Alberto Fernández, heeft de economie van voormalig president Macri geërfd, die wordt beschouwd als de op één na meest ellendige in de wereld, alleen Venezuela’s situatie ziet er momenteel slechter uit.

Door deze ontwikkelingen hebben beide landen een nieuw record op het gebied van handelsvolume neergezet. Zo heeft Brazilië, volgens gegevens van de metrics-site Useful Tulips, vorige week meer dan $700.000 aan Bitcoin-handelsvolume geregistreerd, terwijl Argentinië vorige week $1 miljoen aan wekelijks Bitcoin-handelsvolume registreerde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN