Australie 100.000 XRP

Australische vrouw veroordeeld tot twee jaar gevangenis vanwege diefstal van $300.000 aan XRP

Een Australische vrouw – die een email van een 56-jarige man hackte en toegang kreeg tot zijn cryptocurrency-portemonnee, om vervolgens meer dan 100.000 XRP-tokens te stelen – is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Dit volgens een artikel dat vandaag op het lokale nieuwsplatform Information Age verscheen.

Twee daders, echter is er maar 1 gepakt

Volgens het nieuwsplatform verkreeg de 25-jarige vrouw, genaamd Kathryn Nguyen, het geld in januari 2018, op het hoogtepunt van de cryptocurrency-bubble, toen de XRP koers bijna $3 was. Het artikel ging verder dat de vrouw hulp gekregen zou hebben van een nog onbekende tweede dader, die het cryptocurrency-account uiteindelijk gehackt zou hebben door de 2FA om te wisselen naar haar/zijn eigen mobiele telefoon.

Vervolgens zou de tweede dader het geld naar een niet genoemde beurs verplaatst hebben om het om te zetten naar Bitcoin (BTC), die uiteindelijk over verschillende portemonnees verdeeld werden.

De fondsen zijn nu iets minder dan $30.000 waard, maar werden naar verluidt verkocht toen de XRP koers bijna $3 stond, wat betekent dat ze ongeveer $300.000 ‘verdiend’ hebben.

Boontje komt om zijn loontje

De politie viel het huis van Nguyen binnen na een onderzoek van bijna 12 maanden, waar ze computers, mobiele telefoons en geld in beslag namen. Tevens gaf een nieuwsbericht van 7News Sydney aan dat de Chinese autoriteiten de fondsen die ze nog konden onderscheppen hebben bevroren. Dit zou echter maar om $9.000 gaan.

Chris Craigie, de rechter in de zaak tegen Nguyen, zei dat het een “moeilijke en verontrustende beslissing” was om haar naar de gevangenis te sturen, aangezien haar acties “buiten haar karakter” lagen en omdat haar “morele oordeel destijds verdraaid was”. De Australische staatsburger zal naar verluidt in oktober 2021 in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN