China CBDC

Het aantal nieuwe blockchain bedrijven in China is gestegen met meer dan 10.000

De blockchain sector in China is enorm gegroeid ondanks de COVID-19-pandemie dit jaar. Blockchain en crypto-dataplatform, LongHash, plaatste op 8 augustus een Twitter bericht waarin te zien was dat er in de eerste zeven maanden van 2020, meer dan 10.000 blockchain bedrijven waren opgericht.

Dit zou betekenen dat het huidige aantal blockchain bedrijven in China op schema ligt om de cijfers van 2019 te overschrijden. LongHash merkte ook op dat het aantal bedrijven in 2020 ook het totaal van 18.500 van 2018 zou kunnen overtreffen en daarbij een nieuw record zou kunnen neerzetten.

Bron: Twitter

Cijfers van LongHash laten zien dat er 84.410 geregistreerde bedrijven zijn. Hiervan zijn 29.340 operationeel.

Bron: LongHash

Blockchain bedrijven in China per stad

Als we per stad kijken naar het hoogste aantal blockchain bedrijven in China, dan zien we dat de provincie Guangdong met kop en schouders boven alle andere steden uit steekt. Guangdon heeft maar liefst 25.271 blockchain bedrijven. De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, komt op de tweede plaats met ‘slechts’ 5.174 bedrijven.

Bron: LongHash

De meerderheid van de bedrijven in China registreerden zich echter met slechts een klein kapitaal. Het laat zien dat het maximale geregistreerde kapitaal 5.000 yuan was, wat ongeveer $717 is dollar. Ondertussen registreerden slechts een paar van hen zich met meer dan 50.000 yuan, ongeveer $7.175 dollar.

Bron: LongHash

70% is optimistisch over blockchain-technologie

Volgens een eerder geplaatste enquête denkt 70% van de bedrijven dat blockchain-technologie zal gedijen tijdens en na de wereldwijde pandemie, en zij gaven ook aan dat zij verwachten dat de bullish houding een lange tijd zal aanhouden. 20% denkt zelfs dat ze nog meer in dergelijke projecten zullen investeren, als een manier om de effecten van het economische keerpunt te minimaliseren.

Veel van de ondervraagde branchedeskundigen zijn van mening dat industriële blockchain-technologie de kern van sociale productiebedrijven dient, niet een blockchain-systeem waaraan iedereen kan deelnemen. Blockchain-technologie lost veel bestaande problemen op, waaronder het vertrouwensprobleem van samenwerking tussen meerdere partijen.

China is druk bezig met blockchain-technologie

De technologie wordt momenteel op veel gebieden in verschillende landen gebruikt en de acceptatie neemt voortdurend toe. De technologie die oorspronkelijk bedoeld was om cryptocurrency te ondersteunen, heeft zichzelf ontwikkeld als een cruciale technologie die in verschillende sectoren wordt gebruikt.

Volgens het eerder genoemde onderzoek kan blockchain-technologie op verschillende gebieden worden gebruikt, waaronder pandemische preventie, controle, monitoring en het leveren van belangrijke gegevens aan medische instellingen. Eerder werd ook gemeld dat sociale media en techgigant Tencent Holdings een speciaal project lanceerde om 30 blockchain-georiënteerde bedrijven te begeleiden en te ondersteunen.

Daarnaast kwam naar buiten dat China een blockchain-commissie gevormd heeft, waarin grote bedrijven zoals Tencent, Huawai, Baidu en JD.com lid van zijn.

China is ook al een tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Het land test momenteel zijn nationale digitale valuta in vier steden. Tevens werd er onlangs bekendgemaakt dat meerdere lokale commerciële banken zijn begonnen met het testen van een digitale portemonnee die is gekoppeld aan de CBDC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN