Bitcoin computerspel

Bitcoin is bijna zo groot als Bank of America

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) wordt met de dag bekender en steeds meer nieuwe investeerders slaan de koningsmunt in. Zo merkte Grayscale onlangs op dat het enorme institutionele instromen in zijn Grayscale Bitcoin Trust heeft gezien, met gemiddeld $43,8 miljoen per week gedurende de eerste helft van 2020.

Al deze investeringen zorgen er ook voor dat de marktkapitalisatie van Bitcoin aan het stijgen is. Het is nu slechts een paar miljard verwijderd van de marktkapitalisatie van een van de grootste commerciële banken in de Verenigde Staten, genaamd Bank of America.

Op het moment van schrijven staat de huidige marktkapitalisatie op iets meer dan $215 miljard. Gegevens van Yahoo Finance laten zien dat de marktkapitalisatie van Bank of America iets meer dan $ 226 miljard bedraagt.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is aan het stijgen

Hoewel het behoorlijk wat prijsschommelingen heeft doorstaan, is de prijs van Bitcoin in 2020 flink gestegen. Bovendien is het stapsgewijs voorbij verschillende mijlpalen gegroeid.

Net voordat de COVID-19-maatregelen in maart de wereld op zijn kop zetten, pompte de Centrale Bank van de Verenigde Staten $168 miljard aan kapitaal in de economie. Op dat moment bedroeg de marktkapitalisatie van BTC bijna $145 miljard.

BTC groter dan Coca-Cola en Intel

Kort geleden schreven wij ook over het feit dat Bitcoin de grote internationale bedrijven Intel en Coca-Cola op gebied van marktkapitalisatie heeft ingehaald. Op 3 augustus had Coca-Cola nog een marktkapitalisatie van $199 miljard / inmiddels $ 205 miljard. Daarentegen stond de marktkapitalisatie van Intel op $205 miljard en dat is zo goed als gelijk gebleven.

Beroemdheden brengen de koningsmunt onder de aandacht

Joe Rogan, de host van ‘s werelds bekendste podcast Joe Rogan Experience (JRE), vertelde zijn luisteraars in een recente podcast om Bitcoin te kopen. De JRE podcast wordt naar schatting ongeveer 200 miljoen keer per maand beluisterd. Ook vertelde de co-host van Squawk Box op CNBC, Joe Kernen, in een live uitzending dat hij in het bezit is van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN