Bitcoin koers daling komt door goede nieuws vanuit de Amerikaanse banenmarkt

Na weken van bullish prijsactie, hebben zowel de Bitcoin koers als goudprijs een daling te verduren gekregen. De reden hiervan is waarschijnlijk het goede nieuws dat naar buiten is gekomen over de banenmarkt in de Verenigde Staten.

Bitcoin (BTC) wordt momenteel verhandeld voor iets meer dan $11.600, wat betekent dat het de afgelopen 24 uur met ongeveer $200 is gedaald. Goud is nog meer gedaald. Het edelmetaal wordt momenteel verhandeld voor iets meer dan $2.030 en is, voor goudbegrippen, flink gedaald gedaald ten opzichte van het hoogtepunt van $2.100 eerder deze week.

Het goede nieuws is echter dat dit een reactie is op een positieve gebeurtenis, namelijk dat de niet-agrarische sector van het Amerikaanse ministerie van Arbeid suggereert dat in juli maar liefst 1,7 tot 1,8 miljoen nieuwe banen zijn toegevoegd. Op het moment van schrijven werden er slechts 1,6 miljoen verwacht, wat betekent dat de Verenigde Staten zich veel sneller herstelt dan wat analisten dachten.

Edward Moya – senior marktanalist bij OANDA – verklaarde in een interview:

“Het niet-agrarische salarisrapport bevestigde dat de economische gegevens afvlakken en dat rebound, die iedereen verwachtte in het derde kwartaal, niet zal plaatsvinden. De arbeidsmarkt verslechterde niet, en risicovolle activa en de dollar herstelden zich aanvankelijk, na de verrassingde stijging op de banenmarkt. Veel handelaren verwachtten een mogelijke negatieve afdruk, maar dat pessimisme zal pas volgende maand overgaan, aangezien dat rapport een groot deel van de vertraging zal bevatten die voortkwam uit de heropleving van het virus in de twee-golf-staten.”

Ondanks het goede nieuws bedraagt ​​de werkloosheid in de Verenigde Staten nog steeds meer dan tien procent, hoewel dit nog steeds aanzienlijk minder is dan de voorspelde 20 procent, die werd gerapporteerd tijdens de eerste viruspiek. Dit suggereert dat ongeveer de helft van de werklozen in het land het, de afgelopen maanden, gelukt is om een nieuwe baan te vinden. En dit valt alleen maar als positief nieuws op te vatten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!