Bitcoin Update

Zondagnacht is de beste tijd om Bitcoin te kopen

Recente gegevens laten zien dat zondagnacht de beste tijd is om Bitcoin (BTC) te kopen. Dit volgens een tabel die vermogensbeheerder Charles Edwards op Twitter plaatste.

Hij tweette het volgende:

“Verveeld op zondag om middernacht (LET OP! tijdzone is UTC)? Het is toevallig de beste tijd om Bitcoin te kopen.”

Zoals hierboven te zien is, zag de Bitcoin koers historisch gezien hogere rendementen op zondagavond tot maandagochtend vroeg.

Hoe komt dit?

Er zijn verschillende redenen waarom de Bitcoin koers beter zou kunnen presteren naarmate het weekend ten einde loopt: Ten eerste registreert het weekend doorgaans een lager volume, wat de kans op hoge volatiliteit vergroot.

De CME Bitcoin-futuresmarkt, en de sluiting ervan in het weekend, kunnen ook van invloed zijn op de sterke prestaties van Bitcoin op maandag. Als ze namelijk openen, kan dit een piek in de volatiliteit veroorzaken.

Daarnaast, als de traditionele markten sluiten, daalt ook het handelsvolume op Bitcoin-beurzen, en als er minder actieve handelaren op de markt zijn, wordt de markt meer kwetsbaar voor volatiele prijsactie.

Vanwege het lage Bitcoin-handelsvolume tijdens het weekend, heeft BTC ook de neiging om plotselinge dalingen te zien. Op zondag 2 augustus daalde de Bitcoin koers bijvoorbeeld met 6% ‘s nachts. Dit leidde echter tot een volumestijging, die de bovengenoemde gegevens tegenspreken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN