Ethereum koers analyse

Benelux Crypto: weet de Ethereum koers de stijgende lijn door te zetten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room)

Ethereum is de laatste tijd op stoom en heeft een mooie opwaartse beweging gehad. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $354. Om deze reden hebben we vandaag dan ook weer de nummer twee cryptocurrency op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4-uur-grafiek en de daggrafiek werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Ethereum koers

Daggrafiek (uitgezoomed)

Bron: TradingView

Daggrafiek (ingezoomed)

Bron: TradingView

Op de daggrafiek valt als eerste op dat we de 360 USDT gebied aan het pushen zijn. Hier bevindt zich een longterm resistance, die ook samenvalt met de fib 1.618. Dit gebied heeft al sinds 3 jaar een rol als support en resistance gehad. Verder zien we dat we ons op de RSI in de extreem overbought zone bevinden maar tot heden géén bearish divergence hebben gevormd.

Op de Mac-D zijn we ons nog steeds in de bullish zone en de bearish cross die nadert vooralsnog niet. Wat betreft de EMA’s: we bevinden ons op dit moment ver boven alle 3 de EMA’s dus, wat ook een bullish teken is. Een minder bullish teken is het volume. Dit begint namelijk de afgelopen dagen af te nemen, terwijl de Ethereum koers wel aan het stijgen is.

Een ander bearish teken is dat we ons ook al sinds aan aantal dagen tegen de upper-band van de BollingerBands bevinden, deze dient onder normale omstandigheden als resistance maar in een sterke uptrend reageert deze vaak laat.

4-uur-grafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Wanneer we inzoomen naar de 4-uur-grafiek, zien we ook hier dat we stap voor stap de resistances hebben doorbroken en dat we zelfs een close boven de fib 1.618 hebben gemaakt.

Verder constateren we een bearish divergence die niet heeft uitgespeeld en waar ETH/USDT mooi uit is gebroken. Wel zullen we deze trendline van de divergence op de RSI in de gaten houden, deze zou als support kunnen dienen.

Ook op de 4-uur-grafiek bevindt de Mac-D zich in de bullish zone maar laat wel wat tekenen van afzwakking zien, alhoewel het nog niets is om zorgen over te maken. Wat verder opvalt is dat de EMA-55 de afgelopen dagen als support heeft gediend dus dat is ook iets om een oogje op te houden. Verder constateren we géén bijzonderheden.

Verwachting korte / lange termijn

Al met al, als we beide timeframes voor ons nemen en een afweging maken, zijn de bullish signalen meer aanwezig dan de bearish signalen maar we zijn nog niet helemaal overtuigd. Pas als we een daily candle close boven de 360 USDT krijgen, verwachten we weer verdere moves omhoog.
Mocht deze close niet gebeuren dan verwachten we een retest’je richting het 320 USDT gebied.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal door hier te klikken! Of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN