Bitcoin Nieuws

Het aantal Bitcoin op beurzen heeft het dieptepunt van 12 maanden bereikt

Uit gegevens van een aantal bronnen blijkt dat het aantal Bitcoin (BTC) op beurzen is gedaald tot een dieptepunt dat in meer dan een jaar niet gezien is. Dit is historisch gezien een erg bullish gegeven, aangezien de laatste keer dat dit cijfer zo laag was de Bitcoin koers een sprong richting de $13.000 realiseerde.

Volgens de Exchange Balance vs. Bitcoin Price statistieken van Glassnode stond er op 30 juli 2,6 miljoen BTC geparkeerd op wereldwijde beurzen.

Bron: Glassnode

Het aantal Bitcoins dat op beurzen werd gehouden, kende tijdens de marktcrash op 12 maart een kort dieptepunt, ook wel bekend als ‘Black Thursday’. Volgens de data zijn de Bitcoin-reserves echter met nog eens 70% gedaald sinds die dag in half maart.

Het cryptocurrency data- en analysebedrijf Arcane Research, tweette onlangs nog dat het lage aantal BTC op beurzen betekent dat beleggers hun Bitcoins liever vasthouden dan verkopen.

Bron: Arcane Research op Twitter

“BTC-deposito’s bij grote beurzen zijn sinds april aanzienlijk gedaald en bevinden zich momenteel op het laagste niveau sinds mei 2019. Dit suggereert dat meer gebruikers hun BTC liever in privéportefeuilles opslaan, wat kan leiden tot een lagere verkoopdruk de komende maanden.”

Andere speculanten zijn echter van mening dat de fondsen naar alternatieve cryptocurrencies sluipen in plaats van naar Bitcoin (BTC). Zo reageerde een Twitteraar als volgt op de tweet van Arcane Research:

Bron: James – NorskKiwi op Twitter

“Waarschijnlijk weerspiegelt het ook de mogelijkheid voor mensen om alts rechtstreeks met fiat te kopen in plaats van eerst via BTC.”

In een eerder artikel deze maand werd echter wel duidelijk dat steeds meer mensen hun Bitcoin vasthouden. In een recente Twitter-peiling van beroemde analist en bedenker van het Bitcoin SF2-prijsmodel, PlanB, is 65% van de deelnemers HODLers van Bitcoin (BTC), terwijl slechts 3,9% van hen de cryptocurrency verkocht.

PlanB voerde de peiling uit op Twitter en vroeg letterlijk:

Bron: PlanB op Twitter

Uit de enquête bleek verder dat de meerderheid van de mensen momenteel Bitcoin HODL’t, koopt of verkoopt, terwijl slechts een kleine 12% van de deelnemers zegt dat ze op dit moment geen BTC-positie hebben. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de Twitter-peiling voornamelijk onder de volgers van PlanB gehouden is, die voornamelijk crypto-enthousiastelingen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN