Federal Reserve dollars

Tether Treasury heeft afgelopen 3 dagen $540 miljoen USDT uitgegeven

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Tether Treasury heeft de afgelopen drie dagen $540 miljoen – van zijn door de Amerikaanse dollar ondersteunde stablecoin (USDT) – uitgegeven, terwijl de Bitcoin koers boven de $11.000 steeg.

Volgens Whale Alert werd vandaag $300 miljoen gecreëerd op het Tron-netwerk, na twee eerdere uitgaves van $120 miljoen op de Ethereum-blockchain in de afgelopen drie dagen. Whale Alert tweette het volgende:

Bitfinex en Tether CTO, Paolo Ardoino, legde op Twitter uit dat de transacties de voorraad moesten aanvullen, als voorbereiding op meer vraag. Hij zei het volgende:

“Merk op dat dit een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie is, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als inventaris voor uitgifteverzoeken in de komende periode.”

Tether is de meest gebruikte stablecoin met een marktkapitalisatie van $10 miljard en de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, waardoor het de prijsschommelingen, die typisch zijn voor de meeste cryptocurrencies, kan vermijden.

Tether en Bitfinex aangeklaagd voor marktmanipulatie

Op 3 juni hebben eisers een rechtszaak aangespannen bij de Southern District Court in New York, met het argument dat de beklaagden, Tether en haar zusterbedrijf Bitfinex, de digitale valutamarkt vrijwillig hebben gemanipuleerd. Deze rechtszaak tegen de twee bedrijven werd aanvankelijk in oktober vorig jaar ingediend.

De eisers beweerden in die documenten dat Tether verschillende eenheden (miljarden) van zijn stablecoin (USDT) heeft uitgegeven, zonder dat deze ondersteund werden door onderliggende Amerikaanse dollars. Dit betekende dat ze de stablecoins drukten, terwijl deze niet ondersteund werden door de geclaimde Amerikaanse dollars.

De indiening merkte verder op dat Tether doorging met het verkopen van die stablecoins die het had gecreëerd voor zijn zusterbedrijf, Bitfinex, om dit te verbergen. Aangezien de beurs en Tether met elkaar in verband stonden, kon de nieuwe USDT worden overgeboekt naar de rekening van Tether bij Bitfinex, zonder enige uitwisseling van Amerikaanse dollars, zoals het wel vereist van andere klanten, beweerden de eisers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN