Bitcoin analyse

Maar 13 crypto-beurzen geven realistische handelsvolumes op

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het crypto-analysebedrijf Coin Metrics heeft een nieuw raamwerk ontworpen om te evalueren hoe betrouwbaar de handelsvolumes van cryptocurrency-beurzen daadwerkelijk zijn, en de resultaten zijn schokkend te noemen.

Op basis van de methodologie van het bedrijf, genaamd het Trusted Volume Framework, zijn de reële handelsvolumes van cryptocurrency-beurzen maar een tiende van cijfers die door de beurzen worden aangegeven.

Jon Geenty, datawetenschapper bij Coin Metrics, zei het volgende tegen Decrypt:

“Beurzen staan vooral bekend om het verhogen van de volumecijfers, om zo een hogere ranking te krijgen op sites voor ranglijsten of andere snode redenen. De branche zit vol met technische informatie die moeilijk te begrijpen en soms misleidend kan zijn. We werken aan een transparantere omgeving voor de mensen in deze branche en een veiligere, betrouwbaardere bron voor diegenen die meer willen leren.”

Voor zijn eigen raamwerk onderwierp Coin Metrics populaire crypto-beurzen aan een drieledige proef voor volumecorrelatie, analyse van webverkeer en kwalitatieve functies.

De eerste maatstaf meet of de prijsfeeds van een beurs al dan niet nauw gecorreleerd zijn met de prijsfeeds van gevestigde, goed gereguleerde beurzen, namelijk Bitstamp, Bittrex, Coinbase, Gemini, itBit en Kraken. Elke beurs met een correlatie van 80% of hoger is geslaagd voor deze test.

Bron: Coin Metrics

De tweede test bestaat uit een kruisverwijzing van het gerapporteerde volume van een beurs met het dagelijkse webverkeer. De redenering hier is dat “oplopende volumeaantallen de neiging zouden moeten hebben om een ​​hoger volume aan handelaren te hebben in vergelijking met de andere beurzen”, aldus Coin Metrics.

Voor de laatste test heeft Coin Metrics een aantal kwalitatieve metingen uitgevoerd met betrekking tot de kenmerken van een beurs, waaronder de beschikbaarheid van historische gegevens, de status van de regelgeving, KYC-vereisten en ingeschakelde fiat-stortingen. Elke beurs die voor deze test lager dan 50 scoorde is gezakt.

Dus welke beurzen zijn het minst betrouwbaar? Slechts één, de in Malta gevestigde OKEx, faalde in alle drie de categorieën, terwijl BiBox, ZB.com, LBank en HitBTC in twee categoriëen faalden. De volledige lijst is actueel vanaf 1 juli, maar Coin Metrics werkt de lijst bij wanneer er wijzigingen zijn.

Op basis van dit raamwerk bedraagt ​​het werkelijke 24-uursvolume van de crypto-markt ongeveer $13,25 miljard, in tegenstelling tot het bijna $113 miljard aan volume dat door beurzen wordt gerapporteerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN